Szlovákia EU-elnökségének már az első napján leégette magát a külügyminiszter

2016. július 3. - 08:18 | Belföld

Miroslav Lajčák külügyminiszter Szlovákia EU-elnökségének már az első napján illetlenséget követett el.

Szlovákia EU-elnökségének már az első napján leégette magát a külügyminiszter
Forrás: cas.sk

Péntek este az új Szlovák Nemzeti Színházban rendezték meg az EU-elnökség ünnepélyes nyitókoncertjét. Az eseményről nem hiányozhattak a szlovák politikusok sem, de Szlovákiát megtisztelte jelenlétével Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke is.

Nagy meglepetésre Tusk szlovákul szólalt meg az eseményen, amely úgy tűnik nem nagyon nyűgözte le Miroslav Lajčákot.

Történt ugyanis, hogy mikor a koncert után az épületből tartottak kifelé a politikusok, Lajčák Tusk mellett sétált, de túl nagy figyelmet nem szentelt neki - helyette inkább elmerengve a telefonját bámulta.

„Ez teljes mértékben műveletlen viselkedés. Lajčák urat ismerjük abból az időből, mikor megjelent a külügynél, ő egy művelt ember. Ez a viselkedés negatívan meglepett“ - kommentálta az esetet Jarolím Antal protokollszakértő.

„Lajčáknak egyáltalán nem szabadott volna Tusk mellett mennie, inkább a miniszterelnöknek vagy az elnöknek lett volna ott a helye“ - tette hozzá Antal.

Azonban nem ez volt az egyetlen dolog, amelyre a szakértő felfigyelt a koncert során. „Úgy viselkedtünk az egész program során, mint a soviniszták. Világhírű komolyzenével és operával kezdeni, aztán szlovák népzenével befejezni? Teljesen fordítva kellett volna történnie“ - állapította meg a szakértő.

Cas.sk/para