Szlovákia legnépszerűbb krimisorozatában kapott szerepet Gál Tamás!

2019. szeptember 30. - 19:30 | Kultúra

Október elsején, kedden indul a Joj Televízió nagy sikerű sorozatának harmadik évada. A Za sklom című tízrészes sorozatban idén szerepet kapott a Csavar Színház alapítója, Gál Tamás is.

Szlovákia legnépszerűbb krimisorozatában kapott szerepet Gál Tamás!
Fotó: Cséfalvay Á. András (archív)

A tavalyi év legnépszerűbb krimisorozatának folytatását egészen decemberig láthatják a nézők, majd két héttel karácsony előtt érkeznek el a záróepizódhoz.

A sorozat valós elemekre épül, a NAKA (Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség) két nyomozójának történetét mutatja be. A cselekményt a szlovákiai társadalom aktuális történései, politikai helyzete és problémái ihlették.

„A sorozat a helyi aktuális politikai és bűnügyi történéseket dolgozza fel, előkerül az alvilági téma, a Kočner-ügy és az újságíró-gyilkosság is. Egy nagyon magas szinten leforgatott sorozatról van szó, kiváló szakemberekkel, rendezőkkel, operatőrökkel működhettünk együtt, a D.N.A. produkciós iroda Szlovákia egyik legjobb stábját biztosította, öröm volt velük dolgozni” – nyilatkozta érdeklődésünkre a csallóközi születésű színművész.

Az egész estét betöltő sorozat bővelkedik izgalmas jelenetekben, lesz autós üldözés, törés-zúzás, ugyanakkor fontos mondanivalója is van.

„Utal arra, hogy mennyire döbbenetes dolog, hogy eljutottunk egy újságíró haláláig, hiszen ha már a sajtót merik bántani, ami a demokrácia felügyelője, akkor az már valóban súlyos. A sorozat természetesen nem konkrétan erről szól, de ebből kiindulva sok megtörtént vagy vélt szituációt dolgoz fel, és a fantázia szüleményei is megjelennek benne” – tette hozzá.

A Jászai Mari- és Dosky-díjas színész elmondta, most játszik először sorozatban. „Őszintén megvallva nem is szívesen vállaltam eddig sorozatszerepet, de ez esetben valóban egy magas színvonalú, igényes sorozatról van szó” – hangsúlyozta. Az egyes jeleneteket számos helyszínen forgatták, például Pozsonyban és környékén, Bazinban vagy Malackyban.

Tamást a három évvel ezelőtt forgatott Pirko című mozifilmbeli alakítása kapcsán kérték fel erre a szerepre. Mint mondja, a Pirkóban alakított emberkereskedő egy infantilis, de nagyobb bűnöket nem elkövető, inkább közvetítő szerep volt, a sorozatbeli viszont már egy komolyabb végrehajtó karakter.

Gál Tamás elárulta, nagyon élvezte a forgatást: „Negatív hőst játszom, az egyik bérgyilkost alakítom. Egy negatív szereplőnek sokkal összetettebb a lelki világa, éppen ezért rossz szerepet játszani számomra nagy kihívást jelent. Nagyon élveztem a forgatást, hiszen a valós életben egy békés családapa vagyok, éppen ezért volt kihívás számomra. Legutóbb három évvel ezelőtt forgattam Prágában a Pirko című mozifilmet, és nagyon örültem, hogy ismét kamerák elé állhattam – amellett, hogy a Csavar Színház szinte minden energiámat és erőmet lefoglalja.”

A Csavar Színház sűrű és egyben sikeres nyári időszakot tudhat maga mögött: több mint tíz helyszínen játszottak darabokat és volt egy versenybemutatójuk is. Október elsejétől pedig nemcsak színpadon, hanem a televízió képernyőjén is láthatjuk a csallóközi származásű színművészt.


(fl)