Szlovákia a második legjobb hely Európában a családalapításra

2018. május 12. - 15:55 | Belföld

Annak ellenére, hogy sokan arra panaszkodnak, hogy milyen nehéz eltartani egy családot mostanában, a Wren Kitchen We Are Family Index elnevezésű felmérése szerint Szlovákia a második legjobb hely a családalapításra Európában. Szlovákia utolérte az utolsó helyre rangsorolt Svájcot is – írja a Slovak Spectator portál.

Első helyen Görögország végzett, Szlovákia csak egy nagyon kicsivel maradt le. Harmadik Csehország lett, a negyedik helyet Észtország, az ötödik helyet Lengyelország, a hatodik helyet Spanyolország, a hetedik helyet Magyarország, a nyolcadik helyet Finnország, a kilencedik helyet Németország és a tizedik helyet Ausztria szerezte meg.

A Wren 15 európai országot elemzett ezen kritériumok alapján – anyasági szabadság, kiadások, ingatlanárak és a gyerekekre szánt kiadások.

Minden tényezőt alapos vizsgálat alá vetettek és általános értékeléssel kombinálták. Az adatok kimutatták, hogy Görögországban, Szlovákiában és Csehországban az ingatlanárak, a megélhetéshez szükséges és a gyerekekre költött összegek egyensúlyban vannak.

Svájc azrért végzett az utolsó helyen, mert nem igazán felelt meg a felállított kritériumoknak.

noviny.sk/para

Címkék: családalapítás