"Szlovákia megvédése az energetikai válság következményeitől, ez az elsődleges" – Heger felszólította az összes képviselőt

2022. október 4. - 13:32 | Belföld

Szlovákia megvédése az energetikai válság következményeitől, ez az elsődleges – jelentette ki Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő a közösségi hálón azután, hogy a parlament nem váltotta le Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminisztert.

"Szlovákia megvédése az energetikai válság következményeitől, ez az elsődleges" – Heger felszólította az összes képviselőt
Fotó: TASR

Köszönetet mondott azoknak a képviselőknek, akik bizalmat szavaztak a pénzügyminiszternek. Felhívása szerint félre kell tenni a pártérdekeket, hogy a parlament el tudja fogadni az embereket és a gazdaságot segítő intézkedéseket.

„A mostani időkben rendkívül fontos, hogy minden erőnket az energetikai válság megoldására fordítsuk és olyan intézkedéseket fogadjunk el, amelyek segítenek a lakosságnak és megvédik a gazdaságot. Ennek érdekében tegyük félre a pártérdekeket, mert úgy, mint a járvány idején, ezeknél sokkal fontosabb érdekekről van szó most is” – jelentette ki a kormányfő.

Matovič a szavazás eredményére reagálva ismét a leváltását kezdeményező SaS-t bírálta. Azt állítja, a liberális párt összeesküdött a Smer-SD-s és a Hlas-SD-s maffiával, és olyanokkal mint Milan Mazurek (frakció nélkül). Szerinte ez a bizonyíték, hogy Richard Sulík, az SaS elnöke a választás után „képes szövetkezni akár az ördöggel is, vagy negyedszer is megbuktatni egy korrupcióellenes kormányt, ha ne adj’ isten a része lenne”.

Matovič leváltására 73-an szavaztak a jelenevő 124 képviselőből, a leváltásához 76 szavazatra lett volna szükség.

(TASR)

Címkék: Eduard Heger