Szlovákia mindent elkövet azért, hogy biztonságban tudja a Bécsben élő szlovákiai állampolgárokat

2020. november 3. - 00:38 | Belföld

A szlovákiai politikusok a közösségi oldalaikon reagáltak a hétfő esti bécsi terrortámadásra.

Szlovákia mindent elkövet azért, hogy biztonságban tudja a Bécsben élő szlovákiai állampolgárokat
Fotó: TASR

Roman Mikulec belügyminiszter biztosította a Bécsben élő szlovák állampolgárokat, hogy a tárca minden szükséges lépést elkövet a biztonságuk biztosításáért.

„Az aktuális helyzetről kommunikálunk az osztrák féllel. Bízom benne, hogy az összes sérült, köztük a rendőr is rendben lesz” – írta közösségi oldalán Mikulec.

Ivan Korčok külügyminiszter a Twitter-oldalán azt írta, hogy sokként érte a bécsi terrortámadás híre. Továbbá hozzátette, hogy Szlovákia Ausztria mellett áll. „Ezek olyan cselekedetek, amelyek nem hagyhatnak bennünket közömbösnek. Kiszolgáltatottak vagyunk azokkal szemben, akik ölnek, de nem vagyunk védtelenek” – írta Korčok.

Juraj Šeliga, a parlament alelnöke elítélte az utálkozást és az erőszakot. „Bécs sok szlovákiai számára gyakran látogatott város, ezért úgy is tekinthetnénk, hogy a mi városunk és barátaink ellen követtek el támadást, akik az elmúlt hétvégén önzetlenül segítettek nekünk. Nem engedhetjük meg a terroristáknak, hogy megfélemlítsenek bennünket! – reagált Šeliga a közösségi oldalán.


-para-