Szlovákia nagy részén erős szél fog fújni a nap folyamán - egyes területeken hószállingózás is várható

2023. november 18. - 11:33 | Régió

Szombaton Szlovákia nagy részén erős szél, hófúvás várható, a hegyekben is szeles lesz az idő. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) ezért elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Szlovákia nagy részén erős szél fog fújni a nap folyamán - egyes területeken hószállingózás is várható
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Erős szél fújhat egész Nagyszombat és Pozsony megyében, a Komáromi, Lévai, Nyitrai, az Érsekújvári, a Vágsellyei, a Poprádi, a Késmárki, a Breznói, a Rozsnyói, Kassa városában és környékén, az Eperjesi, a Varannói (Vranov nad Topľou), a Tőketerebesi és a Nagymihályi járásban is. A figyelmeztetés 16:00 óráig, különösen a kelet-szlovákiai járásokban 20:00 óráig marad érvényben.

Az SHMÚ hóátfúvásokra és hószállingózásra figyelmeztet egész Zsolna megyében, a Késmárki, a Lőcsei, a Stará Ľubovňa-i, a Besztercebányai és a Breznói járásban is. A figyelmeztetés 18:00 óráig érvényes.

"Különösen körülbelül 600 méter feletti pozíciókban várható hónyelvek kialakulása. Ez potenciális veszélyt jelent a közlekedésre"

- mondták a meteorológusok.

Vigyázni kell a szélre a hegyekben szinte az egész Zsolna megyében, a Besztercebányai, Breznói, Selmecbányai, Gyetvai, Zólyomi, Žarnovicai, Garamszentkereszti ( Žiar nad Hronom), Gelnicai járásban, Kassa-környékén, a Rozsnyói, Sobrancei, az Iglói (Spišská Nová Ves) járásban, ahogy a Homonnai, Késmárki, Lőcsei, Poprádi, Eperjesi, Sabinovi, Sninai és a Varannói (Vranov nad Topľou) járásokban is. A figyelmeztetés 15 óráig érvényes, egyes helyeken 16 óráig.

Ugyanakkor a Nagymihályi járásban hidrológiai figyelmeztetés is érvényben van.

TASR/para

Címkék: erős szél, hóesés