Szlovákia szerződést kötött 340 ezer adag Nuvaxovid vakcina behozatalára

2021. december 20. - 19:51 | Belföld

Szlovákia szerződést kötött 340 000 adag Nuvaxovid vakcina behozatalára, amelynek feltételes regisztrációját hétfőn hagyta jóvá az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Humángyógyszer Bizottsága. A vakcináknak 2022 első felében kellene megérkezniük Szlovákiába. Ezt az Egészségügyi Minisztérium sajtóosztálya közölte a TASR-rel.

Szlovákia szerződést kötött 340 ezer adag Nuvaxovid vakcina behozatalára
Illusztrációs felvétel (TASR)

Az EMA bizottsága a Covid-19 elleni ötödik vakcina feltételes regisztrációját ajánlotta. A Novavax társaság által gyártott Nuvaxovid vakcina egy fehérje alapú oltóanyag, és a 18 éven felüli lakosság számára készült. Az EMA értékelése alapján minden feltételnek eleget tesz, amely a biztonságot, hatékonyságot és minőséget illeti. Az EMA továbbra is figyelni fogja a vakcina hatékonyságát és biztonságosságát az egyes tagországokban.

Az Európai Bizottság hétfőn feltételes forgalomba hozatali engedélyt adott a Novavax amerikai biotechnológiai vállalat által az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagának. A döntés minden uniós tagországban automatikusan érvénybe lép.

TASR

Címkék: Novavax, covid, vakcina