Szlovákiába látogat Angela Merkel

2019. január 30. - 13:24 | Belföld

A Német Szövetségi Köztársaság kormányának hivatalos küldöttsége, élén Angela Merkel kancellárral, február 7-én érkezik Szlovákiába.

Szlovákiába látogat Angela Merkel
Angela Merkel és Peter Pellegrini (Fotó: AP/TASR)

Merkelt Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő hívta meg. A Német Szövetségi Köztársaság küldöttségének fogadásáról szóló javaslatot szerdai ülésén fogadta el a kormány.

A látogatásra a szlovák és a német külügyminiszterek közötti párbeszéd elmélyítéséről szóló, 2017 augusztusában aláírt memorandum, valamint a 2019-2021 közötti időszakra vonatkozó, szlovák-német párbeszéd elmélyítéséről szóló cselekvési terv szellemében kerül sor. A külügyi tárca közleménye szerint a látogatás jó alkalmat kínál a bilaterális kapcsolatok további megerősítésére a két ország, valamint Németország és a visegrádi négyek között. A kancellárral a V4 összes tagállamának miniszterelnöke találkozni fog.

A tárgyalások fő témája a 30 évvel ezelőtti európai társadalmi változás lesz, továbbá az európai ügyek, a külpolitikai kérdések, különös tekintettel a Nyugat-Balkánra, valamint Oroszországra és Ukrajnára, végül pedig a politikai-gazdasági együttműködés elmélyítése.


(TASR)