Szlovákiában csaknem mindenhol fagyott az elmúlt éjszaka, de felmelegedés jön!

2019. november 1. - 16:58 | Régió

A meteorológusok csaknem az összes állomáson fagypont alatti értékeket mértek október és november fordulóján. Csupán négy délnyugat-szlovákiai állomás akadt, ahol nem.

Szlovákiában csaknem mindenhol fagyott az elmúlt éjszaka, de felmelegedés jön!
Forrás: SHMU - Facebook

A legerőteljesebben a Kelet-Szlovákiában lévő vernári (Poprádi járás) állomáson fagyott, ott mínusz 9,2 fokot mértek. Ezzel szemben pozsonyi Malomvölgyben (Mlynská dolina) volt a legenyhébb az idő, itt a levegő hőmérséklete 1,1 fokos volt. Ezenkívül csupán Muzslán (Érsekújvári járás) mértek nulla fok feletti értéket, egész pontosan 0,4 fokot.

Pontosan nulla fokig hűlt le az idő az elmúlt éjszaka a pozsonyi Kolibán és az érsekújvári járásbeli Újlóton (Veľké Lovce).

Nyugat-Szlovákiában a Handlovához tarzozó Nová Lehotán volt a leghidegebb (-7,8 fok), Közép-Szlovákiában pedig Oravská Lesnán (-9,1 fok).

Az ezt követő éjjelek már nem lesznek fagyosak, sőt, a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet szerint egyelőre nem tudni, mikor lesz ismét ilyen hideg, ugyanis a következő napokban dél felől meleg és nedves léghullámok érik el a térségünket. Péntekről szombatra virradó éjszaka azonban még előfordulhatnak lokális fagyok.

(TASR)

Címkék: fagy, időjárás