Szlovákiában forgat Jamie Foxx!

2016. július 8. - 15:58 | Kultúra

A 2017-ben mozikba kerülő Robin Hood-film egyes jeleneteit Szlovákiában forgatják.

Szlovákiában forgat Jamie Foxx!
Jamie Foxx (Fotó: AP/TASR)

A The Weinstein Company tavaly Szlovákiában forgatta a Marco Polo c. tévésorozat második évadját, idén és jövőre pedig a Lionsgate stúdió pedig a Robin Hood: Origins munkacímet viselő filmjének egyes jeleneteit veszi fel majd nálunk.

A 65 millió dolláros költségvetésű filmben Taron Egerton (Kingsman, Eddi, a sas) alakítja a címszereplőt, az Oscar-díjas Jamie Foxx (Django elszabadul, Ray) Little John-t, míg Lady Mariant Eve Hewson (Kémek hídja), a U2 frontemberének, Bonónak a lánya.

Jozef Bednár, a szlovák gazdasági minisztérium szóvivője közölte, hogy a film költségvetéséből 15 millió dollárt fordítanak a Szlovákiai forgatásra. 2016 szeptemberétől 2017 augusztusáig összesen 400 filmes érkezik majd az egyes jelenetek felvételére.

A sherwoodi erdő fejedelméről szóló filmet steampunk stílusban forgatják majd, a német Otto Bathurst rendezésében, aki korábban olyan sorozatok egyes részeit dirigálta, mint a Birmingham bandája (Peaky Blinders), a Fekete tükör (Black Mirror) vagy a Criminal Justice.

(Čas.sk/para)