Szlovákiában ilyen még nem volt – Új videoklipet forgatott a Kiss Zenészek együttes

2023. február 18. - 10:58 | Kultúra

Szlovákiában egyedülálló videoklipet forgatott a Kiss Zenészek együttes, a szeredi Randal Group Stúdióban készülő, második lemeze, második dalához. A madarak árnya szövegét Hlavács Réka énekesnő írta. A nem mindennapi képi világú, február 26-án, vasárnap este bemutatásra kerülő klip ötletgazdája Kiss Kristóf, a formáció mentora.

Szlovákiában ilyen még nem volt – Új videoklipet forgatott a Kiss Zenészek együttes
Fotók: Katona Kiss Réka

„Egyetlen vágás sincs a klipben, a dal hossza alatt forgatta Csáky Mátyás operatőr és stábja. Ebben az esetben fontos volt, hogy lépésről lépésre, szóról szóra megtervezzünk mindent. Hlavács Réka énekesnő megtanulta a dalszöveg minden szavát visszafelé. Közben a forgatókönyvben leírt történetet időrendi sorrendben forgattuk. Utána mindezt megfordítottuk, a dal elölről megy, közben a néző mindent visszafelé lát a képeken. Ezáltal a dalszöveg időrendi sorrendben halad, viszont minden tevékenység hátulról előre látható. Egy arcon felfelé folynak a vízcseppek, visszaszállnak a kézbe a szétszórt papírdarabkák, a léptek hátrafelé mennek. Olyan dolgok jöttek elő a forgatáson, amelyekre előtte nem is gondoltunk volna” – magyarázza a zenei szakember, hozzátéve tudtával Szlovákiában ilyen videoklip még nem készült. A Kiss Zenészek tavalyi évzáróján, december 28-án határozták el, hogy megvalósítják a klipet. A forgatás január 29-én zajlott.

„Csáky Mátyás operatőr vállalta a képi világ megteremtését. Nehéz volt, mert pontosan be kellett tartani az időbeli sorrendet. Néha gondolkodni kellett, hova kell lépni, hogy a végén majd megfordítva miképp mutat majd a lépés. Február utolsó vasárnapján, 26-án este 18 órakor lesz a klippremier” – jelzi Kiss Kristóf.

Előzetes a videokliphez:

„Elképzeltem azt a pillanatot, hogy valaki ül egy tengerparton, nézi a naplementét. Ha lemegy a nap, eltűnik a madarak árnyéka. Erről a pillanatról szól a dal. Először úgy volt, hogy egy tóba megyek be a klipben, de nagyon hideg volt, maradtunk a kádnál” – avat be Hlavács Réka, a Kiss Zenészek énekesnője, aki élvezte, hogy megtanult mindent visszafelé énekelni. „Kristófék az alapot is megfordították, hogy arra énekeljem visszafelé a dalszöveget. Leírtam a szöveget. Fura volt, mintha arabul vagy törökül beszéltem volna. A sors iróniája, hogy a forgatás után néhány nappal találtam egy programot a neten, amely bemásolva azonnal megfordította volna a szavakat” – árulja el a komáromi Selye János Gimnázium 4. C osztályos diákja.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: