Szlovákiában találkoznak a V4-ek katonaorvosai

2019. február 4. - 11:54 | Belföld

Liptószentmiklóson találkoznak hétfőn a V4-es országok katonaorvosai egy konferencia keretén belül, melyet a fegyveres erők főorvosi hivatala szervez Szlovákia V4-es elnökségének apropóján. A TASR-t Danka Capáková, a Védelmi Minisztérium szóvivője tájékoztatta.

A budapesti Katona-egészségügyi Kiválósági Központ és a koblenzi Nemzetközi Egészségügyi Koordinációs Központ is elfogadta a meghívást. A rendezvényen összesen 61 külföldi és 19 hazai küldöttség vesz részt.

Capáková elmondása szerint a nemzetközi katonaorvosi konferencia fő célja elmélyíteni az országok együttműködését, és elősegíteni olyan problémás kérdések megoldását, mint például a légimentés.

A konferencián többek között a dolgozók kiképzésével és képzésével, a bevetés közbeni védelemmel, a különleges akciókban való részvétellel és az állatorvosi egységekkel fognak foglalkozni.

A Visegrad Military Medicine Conference - VIMIMED 2019 nevű konferencián résztvevők tapasztalatot cserélhetnek és együttműködést kezdeményezhetnek egymással. A találkozó segíthet elmélyíteni az országok közti együttműködést a katonai egészségügy területén.

Capáková hozzáteszi, hogy a minisztérium szeretné, ha a találkozóra mostantól minden évben sor kerülne. A konferencia csütörtökig tart.

(TASR)

Címkék: V4-ek