Szlovákiából és a balkáni országokból szerezték be a kábítószert a dílerek, akikre a napokban csaptak le a magyar rendőrök – VIDEÓ

2020. július 3. - 13:04 | Külföld

Három megyében, 27 helyszínen, közel 400 rendőr egyidőben csapott le a kábítószer-kereskedő hálózat tagjaira.

Szlovákiából és a balkáni országokból szerezték be a kábítószert a dílerek, akikre a napokban csaptak le a magyar rendőrök – VIDEÓ
Fotók: police.hu - a fotóra kattintva képgaléria nyílik

Tizennyolc embert fogott el a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) egy összehangolt kábítószer-ellenes akció keretében kedden Győrszentivánban, Nagyszentjánoson, Szombathelyen, Veszprémben és Tatán – közölték az akcióról tartott sajtótájékoztatón Győrben.

Az akció során egy családi alapon szerveződő bűnözői csoportot, valamint az ahhoz kapcsolódó terjesztői és fogyasztói kört számolták fel az akció során. A csoport a Nyugat-Dunántúlon terjesztette a kábítószert, amelyet főként Szlovákiából és a balkáni országokból szereztek be.

A nyomozás 2019 márciusában indult, miután a rendőrség elfogott egy kábítószerfogyasztót, aki elmondta, hogy kitől kapta az illegális szert.

Az akciót a megyei rendőr-főkapitányság koordinálta, részt vett benne a TEK, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint a Vas és a Veszprém megyei rendőr-főkapitányság. A tizennyolc ember közül a bíróság végül hetet letartóztatott.

police.hu/MTI