Szlovákiai bérgyilkos végezhetett Csehország legismertebb maffiavezérével

2023. február 5. - 10:52 | Külföld

2006-ban egy prágai vállalat előtt egyetlen, kb. 100 méterről leadott lövéssel ölte meg egy ismeretlen elkövető František Mrázeket, Csehország legismertebb maffiavezérét.

Szlovákiai bérgyilkos végezhetett Csehország legismertebb maffiavezérével
Illusztráció (Fotó: TASR)

A cseh iDNES portál exkluzív beszámolója szerint a cseh alvilági vezérrel egy szlovákiai bérgyilkos végzett. Ezt a nyomozást végző egységből származó három forrás is megerősítette. A jelek szerint egy egykori elitrendőrről van szó. A nyomozók ugyan ismerik a személyazonosságát, de egyelőre nincs bizonyítékuk, ami kapcsolatba hozhatná őt a gyilkossággal.

„Ugyan sikerült azonosítani a szlovák bérgyilkost, a bűnelkövetési módszer is ismert, de nem sikerült olyan bizonyítékot találni, ami megállná a helyét a bíróságon. Az az ember (a gyilkos) új volt a rendőrség számára, korábban nem követett el semmilyen ismert gyilkosságot” – nyilatkozta Robert Šlachta, a szervezett bűnözés felderítésével foglalkozó osztály volt vezetője.

A nyomozók bíznak benne, hogy az elkövetőt és a gyilkosság megrendelőjét is sikerül rács mögé juttatniuk. Sok idejük viszont nem maradt, három év múlva ugyanis František Mrázek meggyilkolásának az ügye elévül.


(iDNES)