Szlovákiai kábítószer-kereskedőt fogtak el Kolumbiában, Európa egyik legkeresettebb bűnözőjéről van szó

2023. március 15. - 10:58 | Belföld

Vasárnap a kolumbiai Cartagena városában elfogtak egy állítólagos szlovákiai drogkereskedőt. Az El Colombiano lap szerint a 28 éves Michal P.-t négy európai országban körözték, de az Interpol is kereste. Az öreg kontinens egyik legkeresettebb bűnözőjéről van szó.

Szlovákiai kábítószer-kereskedőt fogtak el Kolumbiában, Európa egyik legkeresettebb bűnözőjéről van szó
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A kolumbiai rendőrség szerint a férfit az Interpol által kiadott elfogatóparancs alapján fogták el Manga városnegyedében, egy lakóházban. Michal P. hivatalosan turistaként tartózkodott Cartagenában. A kolumbiai hatóság azt követően döntött úgy, hogy közbelép, miután felmerült a gyanú, hogy a férfi elhagyja az országot.

Az EL Tiempo nevű lap szerint a férfit 2022 óta körözték Európában kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetése miatt. Állítólag egy ötventagú kartell tagja volt, amely Pozsony és Zsolna környéke mellett Csehországban tevékenykedett. Ő felelt az olyan tiltott szerek, mint a metamfetamin behozataláért és eladásáért.

A TV JOJ információi szerint Szlovákiában a Parketár nevű akció keretén belül vizsgálódtak a férfi ellen. A kolumbiai hatóságok most arra várnak, hogy Szlovákia kérvényezze a kiadatását. Emellett vizsgálják, hogy Kolumbiában nem teremtett-e kapcsolatot a helyi drogbandákkal.


TASR/para