Szlovákiai magyar gimnazisták nemzetközi sikere

2011. március 4. - 11:40 | Régió
A közelmúltban rendezték meg Gyulán az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny idei Kárpát-medencei döntőjét. A versenyre Szlovákiából ezúttal a gimnazisták kategóriájának országos első tíz helyezettjét nevezte be a hazai fordulót lebonyolító dunaszerdahelyi Gramma Nyelvi Iroda.

Mivel végül csak végül nyolcan tudtak eljönni közülük, kitűnő eredménynek számít, hogy a határon túliak 24-es mezőnyében Fodor Tamás, a dunaszerdahelyi magángimnázium tanulója lett a második, Vas Katalin (Selye János Gimnázium, Komárom), a harmadik, Sárközi Márta (Corvin Mátyás Gimnázium, Nagymegyer) a negyedik, Zilizi Kristóf, a pozsonyi magyar gimnáziumból pedig az ötödik.

A többi szlovákiai versenyző helyezése: Szelle Erika (dunaszerdahelyi magángimnázium): 11., Farsang Anita (Selye János Gimnázium): 14., Uzsák Krisztina (Párkányi Nyolcosztályos Gimnázium): 15. A kategória győztese egyébként Víg Anna lett, a zentai (Vajdaság) Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumból. A rendezvényen a szlovákiai diákok felkészítésének főszervezőjét, Szabómihály Gizellát, a Gramma Nyelvi Iroda munkatársát Implom József-díjjal jutalmazták eddigi nyelvészi munkásságáért.

(vgy)