Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége
2013 április 15.
2013 április 14.
2012 május 13.
FELHÍVÁS: Diákolimpia 2012

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Dunaszerdahelyi Sportgimnázium a szlovákiai magyar alapiskolák felső tagozatos, valamint a nyolcosztályos gimnáziumok megfelelő korosztályú diákjai számára az ókori görög olimpiák mintájára 2012-ben Diákolimpiát hirdetnek meg a sport és a művészetek terén.

2011 február 8.
2010 november 6.
Konferencia: Együtt a közös jövöért...

DUNASZERDAHELY – A Vámbéry Ármin Alapiskola adott otthont pénteken annak a konferenciának, amelyen együttműködési megállapodást írt alá három szlovákiai magyar szervezet.

2010 szeptember 11.
Kevés lesz a tanár

Kevés lehet majd a pedagógus néhány iskolában, ha a életbe lép a kormány "nyugdíj, vagy munka" mondatban összefoglalható intézkedése.

2010 augusztus 26.
2009 január 20.
Iskola, iskola, kit íratnak be oda…?

Január 15-től ismét iskolát választhatnak a szülők, megkezdődött az elsősök beíratása. A szlovákiai alapiskolák, köztük természetesen a magyar tannyelvű oktatási intézmények is ilyenkor programjaikkal igyekeznek a legintenzívebben megszólítani a szülőket, hogy az ő tanodájuk legyen a kiválasztott.

2008 október 22.
2008 október 9.
2008 május 19.
A héten tárgyal a szlovák parlament az oktatási törvényről, a magyarok tiltakoznak

Ezen a héten dönt a szlovák parlament az új, Mikolaj-féle oktatási törvényről. Annak ellenére, hogy a parlament oktatási bizottságában elfogadták az MKP bizonyos módosító javaslatait, Szigeti László, az MKP képviselője jelezte, hogy ebben a formában nem támogatják a törvényt. A Szlovákiai Magyar Pedagógusok és Szülők Szövetségével közösen továbbra is folytatják az általuk “puha polgári engedetlenségnek” nevezett tiltakozó akciót, jelentették be mai közös sajtótájékoztatójukon.

2008 május 17.
Előadás a szeretet nyelvéről

Dunaszerdahely – A gyerekek szeretet nyelvéről tartott előadást óvópedagógusok és nevelők részére Antal Judit mentálhigiénés szakember múlt héten a Csemadok székházban. A szakmai továbbképzést a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szervezete (SZMPSZ) rendezte, és kb. 25 pedagógus vett rajta részt.

2008 április 18.
Szlovákiai magyar mese

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy magát közösségnek tituláló és magára nosztalgikus földrajzi nevet aggattó, de valójában „csupán” belterjes kisebbségként működö egyveleg. Nevezzük őket a mese és az egyszerűség kedvéért szlovákiai magyarságnak.

2008 április 17.
Undor a köbön!

Ha valakinek esetleg nem esett volna le eddig a tantusz, a szlovákiai magyar oktatási célokra megítélt magyarországi támogatások szétosztására létrehozott Pázmány Péter Alapítvány illetékesei újabban azért nem oktatásfejlesztésre, tanulmányi kirándulásokra, pedagógiai szakképzésre, színházlátogatásokra költik a nekik leosztott magyarországi közpénzt, hanem, mondjuk, folyékony szappanra, „tyeplákira“ meg sípos seggű lovakra, mert azok a szatócsok, akikkel „kapcsolatokat ápolnak“, közvetlenül a folyékony szappan, a tyeplákik és sípos seggű lovak forgalmazásából élnek.

Le a pártkatonákkal!

Áll a bál a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Pázmány Péter Alapítvány vezetői között. Látszólag arról zajlik a szócsata és a bejelentett kilakoltatás, hogy folyékony szappanra, iskolai papucsokra vagy tanulmányi versenyekre és egyéb értelmes iskolai rendezvények támogatására fordítsák-e a támogatás jelentős részét.

2008 április 2.
2008 március 6.
Nem lesz idegen nyelv a magyar!

Korábbi értesülésekkel ellentétben a szlovák kormány által szerdán jóváhagyott oktatási törvénytervezet értelmében a jövőben sem minősül majd idegen nyelvnek a szlovákiai magyar iskolákban a diákok anyanyelveként oktatott magyar nyelv és irodalom.

IDŐJÁRÁS: 5-6 fokkal is melegebb lehet, miközben a fél országban havazni fog

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése péntek éjszakára és szombatra.

Aktuális
Ma
vasárnap
hétfő
POZSONY
0 °C
7 °C / -2 °C
6 °C / 3 °C
5 °C / 2 °C
DUNASZERDAHELY
0 °C
7 °C / -2 °C
7 °C / 2 °C
6 °C / 3 °C
KOMÁROM
1 °C
6 °C / -1 °C
8 °C / 2 °C
6 °C / 3 °C
PÁRKÁNY
-1 °C
3 °C / -3 °C
7 °C / 2 °C
6 °C / 3 °C