Szlovákiai turisták is ráfaragtak az ismert utazási iroda becsődölésére

2019. szeptember 24. - 12:23 | Külföld

A pozsonyi Karol Anyalai barátnőjével Ciprusra utazott két hétre. Amikor hétfőn este a tengerpartról visszatértek a hotelükbe, egy cetli várta őket a szobájuk ajtaja küszöbén, hogy menjenek le a portára és vigyék magukkal a hitelkártyájukat. -  írja az e.denníkn.sk.

Szlovákiai turisták is ráfaragtak az ismert utazási iroda becsődölésére
Fotó: TASR/AP

A párocska a német Neckermannon keresztül intézte a nyaralást, amelyik cég az éppen fizetésképtelenné vált Thomas Cook része. Ahogy arról mi is írtunk tegnap, csődbe ment hétfőn és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a legrégibb, 1841-től működő brit utazási iroda, amelynek több százezer utasa tartózkodik jelenleg is a világ különböző üdülőhelyein.

Amíg azonban más hotelek a biztosítókon keresztül intézik a kialakult helyzetet, a paphosi SENTIDO Cypria Bay radikális húzásra ragadtatta magát.

"Amikor lementünk a recepcióra, morgolódó tömegbe botlottunk. A szálló vezetősége azt követelte a vendégektől, hogy térítsék meg a szállásuk teljes árát. Éjszakánként ez 175 eurót jelent, tehát 10 napért 1750 eurót kértek. Az nem érdekelte a hotelt, hogy volt, aki az utazásért csak 600 eurót perkált le." - nyilatkozta a pórul járt Anyalai.

A szálló elrendelte, hogy aki nem fizet, nem engedik be a szobájába. Ez olyan feszültséget keltett a turisták körében, hogy a hotel több biztonsági embert is berendelt.

Emiatt sokan voltak, akik lent a portán töltötték az éjszakát, és másnap a reptérre mentek. Hasonló esettel szembesültek azok a brit turisták is, akik Tunéziában nyaraltak. Még a csőd kihirdetése előtt az egyik tunéziai szállodában a személyzet egy időre gyakorlatilag foglyul ejtette a Thomas Cook utasait, követelve szállásköltségük kifizetését. A szálloda vezetése közölte: attól tartott, hogy az utazási irodától nem kapja meg a szállásdíjat.

(DenníkN)

Címkék: thomas cook, Ciprus