A szlovmagy mocsárban bányászó Szövetség a szlovák szemétpártokhoz képest is markánsabban süllyed a nihilbe!

Barak László | 2022. március 18. - 09:51 | Vélemény

A legfrissebb felmérés eredményei azt jelzik, hogy a szlovákiai putyinista, ruszofil politikai pártok megsínylették Vlagyimir Putyin őrült ukrajnai portyáját. Nem lehet véletlen, hogy a  szélsőségesen nacionalista és jellemzően oroszpárti farkcsóválással nyomuló Republika és az ĽSNS bukták a legtöbbet.

A szlovmagy mocsárban bányászó Szövetség a szlovák szemétpártokhoz képest is markánsabban süllyed a nihilbe!
A "vezérkar" - Paraméter-felvétel

Nem beszélve a szlovmagy politikai mocsárban bányászó Szövetségről, amely a szlovák szemétpártok veszteségeihez képest is markánsabban süllyed a nihilbe! Olyannyira, hogy tényleg ott lihegnek már a Szövetség politikusainak nyakán Simon Zsolték azzal a Magyar Fórummal, amely annak idején oly látványosan ki lett golyózva a szlovmagy politikusok nagy közösülési egyesülési aktusából...

Egyáltalán nem arról van szó, hogy a Szövetség ugyanolyan hónaljszagú, köldöknéző, ruszofil vonalvezetéssel erőlködne a politikai porondon, mint a Kotleba, Harabin, nem utolsósorban a Fico fémjelezte csürhe. Legalábbis nem a Szövetség valamennyi politikusára áll, hogy az orosz-ukrán háborút az oroszok által lerohant ukránok nyakába varrnák, mint Kotlebáék, Harabinék és Ficóék.

Az viszont csont nélkül bizonyítható, hogy a Szövetség Berényi József által vezetett MKP-platformja sokkal inkább másolja az Orbán-kormány óvatos duhaj, sőt, sunnyogó kampányretorikáját az ukrajnai vérfolyatással szemben, mint ami a párt további két platformját, a Hídét és az Összefogásét jellemzi. Ez a helyzet pedig azt eredményezi, hogy az ártatlan szemlélő számára úgy tűnik, nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal... Elég csak belenézni a szóban forgó platformok Facebook-profiljaiba.

Az Összefogás-platform posztjait szemlélve, azt gondolhatja a látogató, hogy az ukrajnai háború valahol a messze távolban, túl az Operencián zakatol. Szlovákiában meg 1948-at írunk, miközben még Beneš Eduárd fojtogatja a magyart...

Nem ezt jelzik a Híd-platform Facebook-bejegyzései, amelyek talán a leginkább tükrözik, hogy mi történik a szomszédos országban. Nem kevésbé pedig azt, hogy a Szövetség egy EU- és NATO-tagállam politikai osztályának a része!

Az MKP-platform Facebook-profilja pedig ehhez képest úgy néz ki, mintha ügyeletes szerkesztőit a budai várnegyedből instruálnák Orbán Viktor kampánygurujai.

Anélkül, hogy bármelyik Szövetségbeli platform politikai értékrendjét, céljait rangsorolnánk, tessék elképzelni, hogy mit gondol a szóban forgó kommunikációkról a mezei látogató. Vigyázat, nem egyik, másik vagy harmadik platform iránt el- és lekötelezett pártkatonákról van szó, hanem azokról a lehetséges választókról, akiket a Szövetségnek létérdeke levadászni az országos választói állományból.

Nos, a mezei látogatónak egyrészt nyilván az esik le, hogy a Szövetség párt politikusai egymás szagát sem bírják. Épp úgy nem, ahogy a megveszekedett híveik! Másrészt olyasmi is némelyik eszébe juthat, hogy tulajdonképpen semmi közük nincsen Szlovákiához! Mármint a Szövetség bizonyos politikusainak és feltétlen híveiknek. (Tessék elképzelni, micsoda kudarcélmény minden reggel úgy ébredni, hogy az ember más hazára vágyik, mint ahol lakni kénytelen...!) Nincs értelme tagadni, hogy egy az egyben ugyanilyen a Szövetség bizonyos politikusainak és híveiknek a viszonyulása az Európai Unióhoz meg a NATO-hoz is!

Olyan, mintha Közép-Európa népei nem a gyalázatos szovjet-orosz diktatúrát lettek volna kénytelenek hosszú évtizedekig nyögni! Hanem az amerikai agresszor, a Nyugat fegyverrel kényszerítette rájuk az Európai Uniót, a NATO-t! A SZABADSÁGOT! És erőszakkal ítélte őket McDonalds-hamburgerek, a Coca-Cola féktelen konzumálására, Hollywood fílingjének vak imádatára, meg nyugat-európai kényszermunkára...