Szögekkel teli kolbásszal ölt meg kis híján egy labradort, öt évet is kaphatna

2021. november 29. - 10:43 | Régió

A kirendelt vizsgálótiszt egy 54 éves férfit gyanúsított meg azzal, hogy szögekkel és horgokkal telepakolt kolbászdarabokat szórt szét egy érsekújvári családi házas utcában. Egy labrador majdnem elpusztult emiatt.

Szögekkel teli kolbásszal ölt meg kis híján egy labradort, öt évet is kaphatna
Illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

Az eset még februárban történt. Nero és gazdája a házak között sétált, mikor a kutya megevett egyet abból a mintegy 150 darab kolbászból, amelyet akkor még ismeretlen tettes szórt szét. A kolbászokban centis szögek és horgászhorgok voltak. A rendőrség állatkínzás címén kezdett büntetőeljárást.

A kutya életét egy állatorvosi klinikán mentették meg, a műtét 500 euróba került. 10 hónap elteltével Nero már jól van, de az emberekben nem igazán bízik.

Juraj Šimunek állatorvos szerint a lelki trauma miatt, amit a szöges kolbász lenyelése okozott neki. Mivel fennállt a veszélye, hogy megsérül az emésztőrendszere, ezért sürgős beavatkozásra volt szükség, mely során eltávolították az állat testéből az idegen anyagokat.

Viktória Borloková, a nyitrai kerületi rendőrség szóvivője közölte, hogy az esettel egy 54 éves újvári férfit gyanúsítottak meg, és ő ugyan tagad, több bizonyíték is ellene szól. A bizonyítékokat nem részletezték, ugyanakkor a szóvivő közölte, hogy ilyen tettért 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható az illető. Az ilyen eseteket viszont általában felfüggesztett börtönnel zárják le.

Karina Ďurinová a Szlovák Állatvédők Szövetségétől közölte, hogy szigorítana a büntetéseken. "Azokat az embereket általában a kutyaugatás vagy a széthagyott ürülék zavarja, de arról nem a kutya tehet, hogy a gazdája nem szedi össze az ürüléket utána" - szögezte le.

(Noviny.sk)