Szokatlan fogadásokat kötöttek Boráros Gábor meccsére, vizsgálják, hogy manipulálták-e az eredményt

2023. február 27. - 08:49 | Sport

Attraktív meccseket hozott a Végh Attila nevéhez köthető Fabriq MMA szervezet második tornája, melyet a hétvégén Nyitrán rendeztek meg. Az egyiken, konkrétan a főmérkőzésen viszont ellentmondásos eredmény született.

Szokatlan fogadásokat kötöttek Boráros Gábor meccsére, vizsgálják, hogy manipulálták-e az eredményt
Fotó: Fabriq MMA

Ezen a vásárúti Boráros Gábor (20-10) lépett ringbe az izraeli Kirill Medvedovsky (15-14) ellen, akinek ugyan pozitív a mérlege, az utóbbi időben a Sport.sk szerint inkább olyan versenyző benyomását kelti, mint aki a jutalomért jár már csak a meccsekre és nem harcolni. Boráros előtti hét mérkőzéséből hatot elveszített, egyetlen győzelmét pedig egy MMA-újonc ellen aratta.

Medvedovsky 2015-ben még az 56 kg alattiak között kezdett, fokozatosan egyre nőtt a "versenysúlya", most a 88 kg-osoknál mérkőzött Borárossal megegyezés alapján, viszont az izraeli 7 kg-vel könnyebb. Boráros emiatt is - és mert az utóbbi 12 mérkőzéséből 10-ben az első menetben végzett ellenfelével - egyértelmű esélyese volt a meccsnek, és annak, hogy azt hamar befejezi.

Az első menetes győzelemre 1,5-ös szorzót kínált a Tipsport. A sportfogadási oldalon folytatott viták azonban rámutattak, hogy közvetlenül a meccs előtt jelentősen megnőtt a szorzó az első menetre vonatkozóan és csökkent a második menetre. Ilyesmi akkor történik, amikor nagy összegben kötnek fogadásokat konkrét eseményre, ez esetben a második menetes győzelemre.

Boráros a mérkőzésen aztán szokatlanul passzív volt az első menetben - Medvedovskyt ugyan már 15 másodperccel a kezdés után földre vitte, de ezután inkább a közönséget szórakoztatta - táncolt, szórakozott ellenfelével, mígnem vége lett az első menetnek. Az izraeli nem sokat mutatott néhány takedown-kísérleten kívül.

A második menetben aztán mindössze 9 másodpercre volt szükség, Boráros egy low kick-kel földre küldte ellenfelét, aki pedig a térdét fájlalta, így végül hivatalosan technikai KO-val ért véget a mérkőzés. Boráros a meccs után úgy nyilatkozott, hogy minden a tervei szerint zajlott, mivel szerette volna kiélvezni a meccset, miután kevésszer adatik alkalma második vagy harmadik menetre.

A meccs után viszont azonnal elkezdődtek a találgatások a manipulált eredményről, amit a Tipsport állásfoglalása is erősített. Pavol Boško, a cég képviselője közölte, a meccs előtt szokatlanul nagy értékű fogadásokat észleltek a második menetes győzelemre, és emiatt mozogtak olyan furán a szorzók, mint azt a fogadók is tapasztalták. Hozzátette, vizsgálnak minden körülményt.

A Fabriq MMA úgy nyilatkozott, hogy nincsenek információik a mérkőzés manipulálásáról a résztvevők részéről. "Ha ezek a spekulációk beigazolódnak, azonnali hatállyal felmondunk mindennemű együttműködést az érintettel" - húzták alá.

(Sport.sk)