Szökött veszélyes bűnöző ellen indítottak hajszát Pennsylvania államban

2023. szeptember 2. - 07:15 | Külföld

Több száz rendőr kutyákkal és helikopterekkel keresett az Egyesült Államok Pennsylvania államában pénteken egy csütörtökön megszökött bűnözőt.

Szökött veszélyes bűnöző ellen indítottak hajszát Pennsylvania államban
Danelo Cavalcante (Fotó/TASR)

A gyilkosság miatt elítélt Danelo Cavalcantét a hatóságok "rendkívül veszélyesnek" nevezték, és arra kérték a lakosságot, hogy legyen körültekintő, de információval segítsen a kézre kerítésében.

A helyi idő szerint péntek délután tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a nyomravezetőnek 10 ezer dollárt (mintegy 3,5 millió forintot) ajánlanak fel.

A Chester megyei kerületi ügyész, Deb Ryan az eseményen kiemelte: a férfi annak ellenére tudott kiszabadulni, hogy a börtön legszigorúbban őrzött részlegében tartották arra az időre, amíg átszállítják az állami börtönbe, ahol le kell töltenie a büntetését.

A 34 éves, brazil állampolgárságú Cavalcantét azért ítélték el, mert 2021-ben meggyilkolta a barátnőjét, aki szakított vele.

A férfi illegálisan, hamis papírokkal jutott az Egyesült Államokba Puerto Rico érintésével hazájából, ahol szintén emberölés miatt körözik.

A hatóságok közölték: azt feltételezik, hogy a férfi West Chester város környékén bujkál, és minden eszközt bevetnek, hogy még Pennsylvania államban kézre kerítsék.

(MTI)