Szolgálati autójával vitt munkába egy nőt Érsek – többen nem rajonganak az ötletéért

2018. szeptember 8. - 14:56 | Belföld

Pénteken reggel Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter szolgálati autójával vitt munkába egy nőt az #ideminak (#másképpmegyek) kampány keretén belül.

Szolgálati autójával vitt munkába egy nőt Érsek – többen nem rajonganak az ötletéért
Fotó: TASR

A közlekedésügyi miniszter ezzel akarja motiválni az embereket, hogy enyhítsék a fővárosra jellemző hatalmas forgalmat. Érsek a minap vonatra szállt, ezúttal azonban egy Pozsonyban dolgozó nőt hívott meg a szolgálati autójába.

Dunajská Lužnáról Pozsonyba az út nem egész 1 órát tartott. „A miniszter úr 7:30-ra jött értem az otthonomhoz. Kötelességeim vannak, a gyerekeimet el kell vinnem az iskolába, így előbb oda vitt el bennünket. Példásan felkészült, még gyereküléseket is elhelyezett az autóban“ – mesélt a reggeli útról Érsek útitársa, aki a Facebookon keresztül került kapcsolatba a miniszterrel.

„Ezzel nem saját magam szeretném reklámozni. Tudatosítani akarom mindenkivel, hogy ha a szomszédok meg tudnak egyezni a közös utazásban, akkor sokkal kevesebb autó lesz az utakon. Ne gondolják azt, hogy nekem van időm minden nap valakit elvinni a munkába“ – jelentette ki Érsek.

Érsek kampányát több kritika is érte, amely szerint ez a lépés nem oldja meg a Pozsonyra jellemző katasztrofális forgalmi helyzetet.

Ondrej Matej, a Közlekedési és Gazdasági Intézettől azt állítja, hogy ebben a helyzetben elég lenne, ha a minisztérium azzal az elkészített analitikai anyaggal foglalkozna, amely már másfél éve az asztalán van, de még semerre sem mozdultak benne. „Részemről ez egy kínos színház. Nevetséges egy olyan embertől, akinek két éve a kormányprogramjában van a közlekedési hatóság irányítása, valamint a tömegközlekedés megreformálása“ – jegyezte meg Odrej Matej.

„Nyugodt szívvel magamra vállalom, hogy ma kínos színielőadást tartottam. Viszont meg kell hallgatni a másik felet is, hogy mit csináltak az elmúlt 20 évben a környéken“ – vágott vissza Érsek.

noviny.sk/para