Szolgálati közlemény: Kočnert a bolondok napja sem mentette meg, még ha a vírus miatt a feje tetejére is állt a világ

2020. április 2. - 00:08 | Belföld

Április elsején megjelent a portálunkon a hír, hogy Marian Kočner a járvány miatt szabadulhat, mert a hazai maffiózók koronázatlan királyát megmentheti a vírus. Hála az égnek, nem így történt. A kapanyél nem sült el. Persze, miért is tette volna?

Szolgálati közlemény: Kočnert a bolondok napja sem mentette meg, még ha a vírus miatt a feje tetejére is állt a világ
Fotó: tasr

Április első napjának hírlapi "misztériumán" kívül semmi nem is indokolta, hogy a maffialistás nagyvállalkozó megúszhasson bármit is. Azonban olyan időket élünk, hogy ezt nem árt leszögezni. Annak ellenére, hogy más országokban esetleg tízezrével engednek ki a börtönből elítélteket a koronavírus miatt, Szlovákia "sztárbűnözője" a sitten marad, remélhetően még egy jó darabig.

Fogsága a büntetőjogi kódex szerint legfeljebb 48 hónapig tarthat, amibe bele tartozik a bírósági eljárás időszaka is és Kočner eddig mindössze 20 hónapot húzott le a hűvösön. Az igazságszolgáltatásnak maradt tehát elég ideje arra, hogy alaposan megszorongassa a mogyoróit ennek a festett hajú pojácának. Így legyen, ámen. Nem kell kesztyűs kézzel bánni vele, azaz, a vírusos időkben ez csak átvitt értelemben igaz.

Nem is kell magyarázni, az utóbbi hetekben a feje tetejére állt a világ, és április elseje arra is lehetőséget ad, hogy a sajtó az abszurdumig vigyen el egy-egy közérdeklődésre számot tartó témát. De szerencsére a helyzet nem annyira rossz, hogy az ilyen Kočner-félék csak úgy lazán elkerülhessék a sorsukat. A Robert Ficónak fityiszt mutató új szlovák kormány kapásból mehetne is a lecsóba, ha ennek az ellenkezője lenne igaz.

(p)