Szőlőskertjükből tarthatott hazafelé az államtitkár és családja, amikor megtörtént a tragikus baleset

2020. július 29. - 10:59 | Belföld

Vladimír Dolinay kulturális államtitkár az érsekújvári járásbeli Kőhídgyarmaton birtokolt szőlőskertet, ahová szívesen visszavonult családjával a város zajától. A jelek szerint szombaton éppen onnan tartottak hazafelé, amikor megtörtént a szörnyű tragédia – írja a Čas.sk.

Szőlőskertjükből tarthatott hazafelé az államtitkár és családja, amikor megtörtént a tragikus baleset
Fotó: Facebook

Az eset szombaton délután 2 óra körül történt Izsa és Komárom között. Egy Kia Sorento áttért a szemközti sávba és összeütközött a Dacia Logannel, amelyben Dolinay, 34 éves felesége, Zuzana, valamint két és fél éves örökbefogadott fiuk, Adrián utazott. Az ütközést követően mindkét jármű lerepült az útról.

Dolinay a helyszínen életét vesztette, Zuzanát súlyos sérülésekkel szállították az érsekújvári kórházba – a Čas.sk információi szerint állapota azóta is válságos. Kisfiuk a lábán a sérült meg.

A másik kocsiban utazó két férfi agyrázkódással és zúzódásokkal megúszta az esetet. A rendőrség testi sértés és halálokozás gyanújával indított eljárást.

Dolinay 16 éve volt házas feleségével, a kis Adriánt 2017 novemberében fogadták örökbe. A Čas.sk szerint a jelek arra utalnak, hogy a család, a Kőhídgyarmaton lévő szőlőskertjükből tartott hazafelé, amikor megtörtént a tragédia. Az államtitkár és családja gyakran vonultak vissza ide a város zajától.


(Cas.sk)