Szombaton birkózócsemege, a VIII. Csallóközi Kupa zajlik Dunaszerdahelyen

2019. május 24. - 19:19 | Sport

Dunaszerdahelyen szombaton nyolcadik alkalommal zajlik a dunaszerdahelyi birkózóklub hagyományos nemzetközi szabadfogású viadala, a Csallóközi Kupa. Az előzetes nevezések alapján Csehország, Horvátország, Magyarország, Románia és szlovákia mintegy száznyolcvan-kétszáz sportolója küzd majd a győzelemért a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban.

Szombaton birkózócsemege, a VIII. Csallóközi Kupa zajlik Dunaszerdahelyen
Archív felvétel

A megmérettetésen a fiúk mezőnyében a fiatalabb, az idősebb diákok, a kadettok, a lányoknál pedig a két említett diákkorosztály képviselői mellett az U23-s korosztály képviselőinek párharcait láthatják a nézők. A diákok (U15) és a kadettok közelgő kontinensviadalára való tekintettel a csehek, a magyarok és a szlovákok válogatottjaikkal állnak csatasorba. A legtöbben formájukat tesztelik, némelyek pedig kvalifikációs párharcot vívnak a nevezésért. A dunaszerdahelyiek összes hadra fogható birkózójuknak bizonyítási lehetőséget kínálnak.

Köztük lesz a hat válogattottjuk: Hegedűs Réka, Kovács Ferenc Dániel, Bazsó Marek (id. diákok), Pollák Anna, Csörgő Tamás és Gaál András (kadettok).

A súlycsoportok dobogós helyezettjeit emléklappal és éremmel, győzteseit, valamint a csapatverseny első hat helyezettjét pedig serleggel jutalmazzák a szervezők. Újdonságnak számít, hogy a tornát tombolahúzás színesíti, a szerencsés nyertesek értékes díjakkal távozhatnak az erőpróbáról. A látványosnak ígérkező szőnyegcsaták délelőtt tizenegy órakor kezdődnek.

(ái)