Szombaton elnököt választ a Za ľudí, ketten indulnak a posztért

2020. augusztus 4. - 07:28 | Belföld

Szombaton új elnököt választ a Za ľudí. Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a párt alelnöke, valamint Miroslav Kollár parlamenti képviselő, az elnökség tagja indul a posztért.

Szombaton elnököt választ a Za ľudí, ketten indulnak a posztért
Fotó: TASR

Juraj Šeliga, a párt alelnöke, a parlament alelnöke is mérlegeli az indulást, de végleges döntését még nem jelentette be. A pártot a kongresszusig az alapító, Andrej Kiska vezeti, aki bejelentette, hogy nem indul újra.

Remišovát és Kollárt is több járási szervezet képviselői támogatták. Remišová helyettesíti Kiskát, mert a pártelnök egészségi problémái miatt a parlamenti választás után visszavonult a politikából. A volt államfő a járási közgyűlések előtt támogatta a sajtóban Remišová elnökké választását. Ezzel meglepett néhány párttisztviselőt, akik „koronázásnak” tekintették a dolgot, és felhívták a figyelmet, hogy a választásnak szabadnak kell lennie.

Remišová közölte, értékeli Kiska támogatását, és az a célja, hogy a régióknak erős képviseletük legyen a pártban. Kollár szerint eljött az idő, hogy több elképzelést is előterjesszenek, és a Za ľudí a politikai paletta stabil szereplőjévé váljon.


TASR