Szombaton harmincötödször rendezik Diósförgepatonyban a Barátság futóversenyt

A csallóközi településen szombaton immár harmincötödik alkalommal rendezik az atléták és a kocogók külföldön is népszerű megmérettetését, a Barátság névre keresztelt tíz kilométeres országúti futóversenyt.

Szombaton harmincötödször rendezik Diósförgepatonyban a Barátság futóversenyt
Tavaly a pozsonyi Marek Hladík (jobbról 33-as rajtszámmal) volt a leggyorsabb Diósförgepatonyban (Nagy Rudolf felvétele)

A községi hivatal égisze alatt zajló rendezvényt társszervezőként a helybeli mezőgazdasági szövetkezet, a DSC sportklub, valamint a Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov támogatja.

A közös rajtra délután egy órakor a diósförgepatonyi futballpálya előtt kerül sor, onnan a versenyzők az aszfalt borította országúton Szentmihályfa érintésével Felsőpatonyig futnak, fél távnál fordulnak, és a rajt helyszínén, a DSC sporttelepe előtt érnek célba.

Nevezni a verseny napján 11 órától a DSC sporttelepén lehet, ahol öltözők állnak a futók rendelkezésére. A gulyáspartival egybekötött eredményhirdetésre 15.00 órakor a helyi művelődési otthonban kerül sor. Ezen a szervezők a tizenhárom versenykategória győztesét éremmel, a legeredményesebb dióspatonyi futókat pedig különdíjjal jutalmazzák.

A rendezvényt délelőtt 9.30-tól a hagyományoknak megfelelően a diósförgepatonyi óvodások, alapiskolások sportágnépszerűsítő futása színesíti.

ái