Szombaton immár 17. országos bajnoki címét szerezte Vodnyánszky Renáta

2021. február 28. - 11:14 | Sport

Egy héttel ezelőtt a felnőtteknél került a dobogó legfelső fokára, szombaton pedig a junioroknál szerzett bajnoki aranyérmet a honi atlétika egyik legnagyobb ígéretének számító Vodnyánszky  Renáta (felvételünkön), a dunaszerdahelyi Megy Sport atlétikai klub üdvöskéje.

Szombaton immár 17. országos bajnoki címét szerezte Vodnyánszky Renáta
Vodnyánszky Renáta (Fotók: Facebook)

A pozsonyi Elán sportcsarnokban távolugrásban 571 centiméteres teljesítménnyel diadalmaskodott az országos fedett pályás bajnokságon. Mint az köztudott, a honi atlétika nagy ígérete edzője és édesanyja, Medgyes Renáta felügyeletével készül a nagy kihívásokra. Az ő esetükben is érvényes: az alma nem esett messze fájától.

A koronavírus-járvány miatt rendkívül kevés versenyt rendeznek, s az edzésekre a felkészülésre sem a legideálisabbak a feltételek. A tények ismeretében a tizenhét esztendős Vodnyánszky Renáta teljesítménye elismerésre méltó. Egyébként az éremhalmozó tinédzser szombaton sikerekben bővelkedő pályafutása immár tizenhetedik (!) bajnoki címét gyűjtötte be.

A fiúk versenyében a dunaszerdahelyi klub atlétája, Tóth Bence (felvételünkön edzőjével, Medgyes Renátával) 527 cm-es teljesítménnyel a 8. helyen zárt.

ái