Szombaton kilencedszer zajlik a nagymegyeriek óévbúcsúztató futóversenye

Szombaton, december 30-án kilencedik alkalommal zajlik a futók és kocogók óévbúcsúztató versenye Nagymegyeren. A futók és a kocogók ezúttal is a messze földön híres Corvinus termálfürdő előtti térségen róják a köröket.

Szombaton kilencedszer zajlik a nagymegyeriek óévbúcsúztató futóversenye
Tavaly száztizennyolcan futottak célba Nagymegyeren (Fotó: Facebook)

A létesítményben öltözők, zuhanyzók állnak a résztvevők rendelkezésére, akik bónuszként a megmérettetést követően ingyenesen használhatják a termálfürdő létesítményeit.

Akik szombaton nem élnek ezzel a lehetőséggel, egy nekik megfelelő időpontban is megmártózhatnak a termálvízben. Nevezni egyébként reggel fél kilenctől a helyszínen lehet, a nevezés ingyenes. Az érdeklődők négy versenytávon (200 és 300 m, 1 és 5 kilométer) küzdenek az elsőségért. Egy kör hossza egy kilométer, Mátyás király fáját kerülik meg a sportos óévbúcsúztató résztvevői.

Regisztrálni a helyszínen reggel fél kilenctől lehet, a szervezők nevezési díjat nem kérnek. Minden célbafutót egyedi éremmel, a kategóriagyőzteseket pedig serleggel jutalmazzák. Teával, forralt borral, frissítővel kedveskednek a futóknak, az apróságok csokoládét is kapnak.

A termálfürdőjéről messze földön híres csallóközi városban zajló futóverseny az apróságok megmérettetésével délelőtt fél tízkor kezdődik.

(ái)