Szombaton lesz tíz napja, hogy érvényben van a lockdown - értékelik a járvánnyal kapcsolatos adatokat

2021. december 3. - 17:47 | Belföld

Szombaton (december 4.) - a lockdown bevezetése utáni tizedik napon - fogja az egészségügy-miniszter és a többi szakértő kiértékelni a világjárvánnyal kapcsolatos adatokat. Ezt Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő jelentette ki a pénteki sajtótájékoztatóján.

Szombaton lesz tíz napja, hogy érvényben van a lockdown - értékelik a járvánnyal kapcsolatos adatokat
Eduard Heger (TASR)

A kormányfő hozzátette: az elemzés alapján fognak esetlegesen újabb óvintézkedéseket javasolni.

Ha az intézkedések enyhítése szóba kerül, az Heger szerint a beoltottakra és azokra vonatkozik majd, akik már leküzdötték a COVID-19 betegséget. "Hogy mikor és hogyan, ez majd kiderül a holnapi értékelés után" - mondta a miniszterelnök.

Heger az ellenzék vezetőit ismét oltásra szólította fel. Elismerte, hogy a koalíció tagjaival már beszéltek a kötelező oltás lehetőségéről, de megállapodás egyelőre nem született.

A kormányfőnek bevallása szerint nincs tudomása olyan, COVID osztályokon dolgozó egészségügyi alkalmazottakról, akik nem kaptak jutalmat. "Ha létezik ez a probléma, megvizsgáltatom. Én azt az információt kaptam a miniszter úrtól, hogy a pénzt kifizették" - fűzte hozzá.

A kormány múlt héten teljes lezárást jelentett be a rossz járványhelyzet és a kórházban kezelt páciensek magas száma miatt. Egyben kilátásba helyezte, hogy tíz nap után felülvizsgálják a bevezetett óvintézkedéseket.

TASR