Szombaton országos közúti ellenőrzést tart a rendőrség

Szombaton (augusztus 18.) közúti ellenőrzést tart a rendőrség az egész ország területén, amely során főleg az előírt sebességkorlátozások betartását, a volán mögötti telefonhasználat tilalmát és a vezetés módját fogják ellenőrizni. Erről Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta a TASR-t.

Szombaton országos közúti ellenőrzést tart a rendőrség
Fotó: Rendőrség

„Júliusban 1261 közúti baleset történt Szlovákiában, ami 19-cel kevesebb, mint tavaly ugyanebben a hónapban. Ezek közül 19 volt halálos kimenetelű, ami 7-tel kevesebb, mint tavaly; 103 ember sérült meg súlyosan, ami 22-vel több, mint 2017 ugyanezen hónapjában” – magyarázta Baloghová. A balesetet 591 esetben az autóvezető kötelességeinek a megszegése okozta (beleértve a mobiltelefon-használatot is), 161 esetben gyorshajtás miatt történt baleset, 75-ször pedig a kereszteződésen való nem megfelelő áthaladás okozta az ütközést. 

A nyár második fele Baloghová szerint nem sok pozitívumot hozott. Augusztus első két hetében szintén több halálos kimenetelű baleset történt. „16 ember vesztette életét, a gyalogosokat, bicikliseket, motorosokat és az autósokat is beleértve. Ismét felhívjuk a közlekedés résztvevőinek a figyelmét, hogy viselkedjenek felelősségteljesen az utakon, és ne becsüljék túl a vezetési képességeiket” – magyarázta a szóvivő. 

Az előző országos ellenőrzés során (augusztus 3.) a rendőrök 1412 szabálysértést állapítottak meg.


TASR