Szopjanak lovat? Ugyan már!

Barak László | 2019. augusztus 27. - 19:07 | Vélemény

Nem szabad félreértened, nem szándékom holmi hadijelentésekkel szédíteni téged, kedves olvasó, de most, hogy lezárult a jövőre esedékes parlamenti választások kampányának első menete – a szlovákiai magyar politikai „ringről” van szó – tulajdonképpen semmit nem tudok hozzátenni ahhoz, amit július 16-án leírtam ITT.

Szopjanak lovat? Ugyan már!
Paraméter-felvétel

Tanácstalanságom legfőbb oka az, hogy az elmúlt egy hónapban az égvilágon semmivel nem tudtam meg többet a szlovákiai magyar közszereplők („politikusok“) ránk, potenciális választókra, a népre(!) vonatkozó szándékairól, cselekvési terveikről, konkrét programjaikról, mint amennyit egy hónappal ezelőtt voltam kénytelen számonkérni rajtuk, meg a kollégáimon.

Ezek (a „politikusok“) ugyanis arról ültek le egymással tárgyalni, hogy közülük hányan és kik akarnak bejutni a parlamentbe.

Ez a bazi nagy bundameccs ráadásul egyáltalán nem legnagyobb titokban történt, hanem nyíltan, a színültig telt virtuális kulissza, a sajtónyilvánosság előtt...!

Na mostan, én, aki vagyok, bárki, bármit gondol is rólam, néha csak majdnem bírok akkora hülye lenni, mint bármelyik párt világhálón élvezkedő trollja. Ennek ellenére első nekifutásból sajnos ugyanaz jutott eszembe, mint egy ilyennek. Ez az íkúbajnok a Híd meg a Magyar Közösség Pártja „politikusainak“ konkrétan ezt üzente a Facebookon:

"Szopjanak lovat!"

Én kérek elnézést. Persze távolról sem a hülye troll vagy a magam nevében, hanem igenis, (pardon!) „a nép nevében“. És egyáltalán nem azért ám, mert túltengene bennem a veleszületett, netán idomított elegancia, a tekintélytisztelet, meg minden... Kizárólag azért, mert a retardált fószerrel ellentében holtbiztosan tudom, hogy végül soha nem „a politikusok“ azok, akik szopnak. Lovat vagy, amit akarsz! És nemcsak mifelénk nem, hanem soha, sehol, semmilyen körülmények között az ég alatt...!

Tudod, hogy miért? Egyszerű, mint a pofon:

Mindig csakis azok szopnak, öcsém, akiknek halvány fogalmuk nincs arról, hogy a világ szopóágának melyik végén tartózkodnak.