Szörnyű: A 44 éves férfi pár hét híján egy évig volt kórházban a covid miatt, azóta is hatalmas problémákkal küzd

2021. november 1. - 18:41 | Külföld

A koronavírus-fertőzés után az egész élete fenekestül felfordult, még mindig számos nehézséggel küzd.

Szörnyű: A 44 éves férfi pár hét híján egy évig volt kórházban a covid miatt, azóta is hatalmas problémákkal küzd
Fotók: Facebook (Amanda Chase – Alex felesége)

A Daily Mail portál szerint Alex Castro még akkor produkált pozitív koronavírus-tesztet, amikor a védőoltás még nem volt ennyire könnyen elérhető, mint most. A család eleinte nem vette túl komolyan a vírust, mert azt hitték, hogy ez nem más, mint szezonális influenza. Az azelőtt energikus 44 éves férfi egészségi állapota azonban napról napra rosszabb lett. Végül odáig fajultak a dolgok, hogy Alexet sürgősen kórházba kellett szállítani, ahol közel egy évet töltött.

Az összesen 299 napból, amit a kórházban töltött, 108 napig mesterséges lélegeztetőgépre volt kötve. Ez a gép segítette a vérkeringését, mivel legyengült szíve akkor már nem volt erre képes. Az ápolónő, aki folyamatosan az intenzív osztályon kezelte, azt mondta, hogy Alex állatként küzdött az életéért. A fertőzés előtt három munkahelyen tudott egyszerre dolgozni, hogy eltartsa családját, és semmiben nem is szenvedtek hiányt.

Alex és felesége még a betegség előtt

Jelenleg azonban olyan állapotban van, hogy már az is nagy öröm számára, ha egyáltalán ki tud kelni az ágyból. Így feleségének és legidősebb lányánakkell bebiztosítania az anyagiakat. Alex súlyos vese- és tüdőkárosodást szenvedett. Egy egyszerű feladat, mint például egy rövidke séta a szobában, felemészti az összes energiáját. „Rettenetesen fáradt, bárhol leül, csak, hogy lélegezni tudjon“ – mondta a fia.

Alex az úgynevezett hosszú távú covidban szenvedők csoportjába tartozik, ami a vírus több tünetének jelenlétét jelenti még hetekkel vagy akár hónapokkal a gyógyulás után is. Az ilyen betegségben szenvedők az orvosi vizsgálatokon teljesen egészségesnek tűnnek, de a valóságban ez egyáltalán nem így van. Még maguknak az orvosoknak is gondot okoz a helyes diagnózis felállítása.

(čas.sk)