Szörnyű! Puma támadott meg egy hétéves kisfiút kirándulás közben

2022. szeptember 28. - 20:45 | Külföld

Vadőrök kutatnak az után a puma után, amely hétfőn megtámadott egy hétéves kisfiút egy Santa Clarita közelében lévő kirándulóhelyen.

Szörnyű! Puma támadott meg egy hétéves kisfiút kirándulás közben
Illusztrációs felvétel (Pexels)

A kisfiú az apjával sétált a Pico Canyon Parkban hétfőn este, amikor egy bokorból puma ugrott elő, és megharapta a gyerek fenekét. Patrick Foy százados, a kaliforniai Hal- és Vadvédelmi Hivatal illetékesének tájékoztatása szerint a puma a támadás után visszaugrott a bokrok közé, és eltűnt.

A Los Angeles Times kedden arról számolt be, hogy a kisfiút kórházba szállították, de sérülése nem életveszélyes. A vadőrök a harapás okozta sebből arra következtettek, hogy egy puma támadta meg a gyereket. De az állat DNS-profilját is elkészítik, hogy azonosítani lehessen.

Az apa szerint a puma nem viselte a Nemzeti Park Szolgálat GPS-nyakörvét, amivel a nagymacskákat követik és figyelik Dél-Kaliforniában.

A pumák ritkán támadnak emberre. A Foy által idézett adatok szerint az elmúlt több mint száz évben, mióta a támadásokat feljegyzik, mintegy 20 megerősített esetről tudnak.

A parkot a történtek után lezárták, és kedd este még mindig zárva tartották, miközben a vadőrök a puma után kutattak. A művelethez az LA Times jelentése szerint az amerikai mezőgazdasági tárca is segítséget nyújtott egy csalétekkel ellátott csapda felállításával.

MTI

Címkék: puma, pumatámadás, kisfiú