SZÖRNYŰSÉG: Gyerekekkel teli iskolabusz ütközött egy házfalnak

Iskolabusz  ütközött  frontálisan egy házfalnak a németországi Eberbach városában kedden, a balesetben legalább 37 gyerek megsérült, hatan közülük súlyosan - közölte a helyi rendőrség.

SZÖRNYŰSÉG: Gyerekekkel teli iskolabusz ütközött egy házfalnak
Fotó: AP

Christoph Kunkel, a rendvédelmi szervek szóvivője szerint egyes gyerekek életveszélyes állapotban vannak. A balesetben két felnőtt is súlyosan megsérült, így az iskolabusz 55 éves sofőrje is. Hozzátette: további öt felnőtt könnyebb sérüléseket szenvedett a szerencsétlenségben. A sérülteket mentőhelikoptereken szállították a környező kórházakba. A mentőszolgálatok több mint 150 tagját mozgósították a helyszínre.  A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, hogy milyen okból csúszott ki a kanyarból az iskolabusz.

A zsúfolásig megtelt jármű kedd reggel több autónak ütközött, majd egy elektromos szaküzlet házfalának hajtott. . A buszon kilenc és tizenöt év közötti gyerekek utaztak. A súlyos sérültek a rendőrség adatai szerint a jármű elején ültek. A baleset helyszínéről közölt felvételek egy komolyan megrongálódott buszt mutattak, amelynek eleje az ütközés következtében deformálódott.

MTI