A Szövetség nem „engedi el” a Hidat, Forróék megpróbálják betölteni a távozók után maradt űrt

2023. május 18. - 22:10 | Belföld

Nyilatkozatban reagált Forró Krisztián, a Szövetség elnöke a Most-Híd 2023 (Híd) párt megalakulására, amely szerint a párt továbbra is megtartja a Híd Platformot. Sőt, újra megválasztatják a Szövetség most kilépett, hidas tisztségviselőit. A nyilatkozat teljes szövege a cikk végén olvasható.

A Szövetség nem „engedi el” a Hidat, Forróék megpróbálják betölteni a távozók után maradt űrt
Forró Krisztián (Fotó: Paraméter)

A szlovákiai magyarság megosztásával vádolja Forró Krisztián, a Szövetség elnöke a Híd újraalapítóit.

„Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy néhány párttársunk a kilépéssel és újabb párt megalapításával ismételten megosztják a felvidéki magyar közösséget” – írja a nyilatkozatban Forró.

A Híd Platform vezetése kedden úgy döntött, hogy kilép a Szövetségből, és csütörtökön Most-Híd 2023 néven létrehozták új pártjukat, amelynek elnökévé Sólymos Lászlót, a Szövetség Országos Tanácsának korábbi elnökét, a Híd Platform volt tagját választották.

A Szövetség elnöke azonban továbbra sem akarja elengedni a Híd Platformot a pártból.

„Az elkövetkező napokban a Szövetség Most-Híd platformjának tagjai rendezni fogják soraikat, szavazás útján betöltik a megüresedett országos tanács elnöki posztját és új platformelnököt választanak maguknak” – állítja Forró.

Arról a nyilatkozat nem szól, hogy mi lesz a platform képviselőjelölti helyeinek. A Híd Platform ugyanis 45 helyet tölthetett fel a 150-es képviselői listán, most azonban ezeknek a helyeknek a nagy része megüresedett.

Forró szerint Sólymosék távozása ellenére „egységes, megerősödött, kellően elkötelezett csapattal” vágnak neki az őszi parlamenti választásnak. A Híd várhatóan egy választási párt részeként indul majd az őszi választáson, Mikuláš Dzurinda pártjával, a Kékekkel (Modrí) már megegyeztek, még Eduard Heger Demokratáival és a Simon Zsolt vezette koalícióval akarnak tárgyalni.

Forró Krisztiánnak, a Szövetség elnökének a nyilatkozata:

- lpj -