Szteroidterjesztőkre csapott le a NAKA, rendőrök is vannak közöttük! (Videó)

2020. február 22. - 08:07 | Belföld

A Tiger fedőnevű akció keretén belül egy nemzetközi bűnszervezetet számolt fel a rendőrség, 12 személyt és két céget gyanúsítanak.

A rendőrség a Facebookon tájékoztatott róla, hogy négy megyére (Zsolna, Besztercebánya, Pozsony és Nyitra) kiterjedő razziát hajtottak végre egy olyan csoport ellen, mely illegális, anabolikus szteroidokat tartalmazó készítményeket terített a fekete piacon.

"24 személyt vettünk őrizetbe, 15 házkutatást tartottunk, 7 további, nem lakás célú ingatlan és nyolc gépjármű átkutatását hajtottuk végre" - szögezték le. A gyanúsítottak között legalább kettő rendőr is van.

A rendőrség több száz, anabolikus szteroidokat, növekedési hormonokat, gyógyszereket és különböző preparátumokat tartalmazó csomagot, továbbá 21 200 angol fontot és 83 500 eurót foglalt le, mindemellett különböző, szlovákiai vagy külföldi székhelyű cégek könyvelését, 21 mobiltelefont, 15 számítógépet és több tucatnyi pendrive-ot és más adathordozót. Ügyészi kezdeményezésre emellett 14 bankfiókon zároltak mintegy 220 ezer eurót, valamint a legfőbb gyanúsított 520 ezer eurós vagyonát.

A rendőrség szerint a gyanúsítottak Kína vagy más távol-keleti ország területén szerezték be a szereket, melyeket aztán Lengyelországba hoztak, és ott alakították át olyan, injekcióval vagy tabletta formájában beadható készítményekké, melyekkel kereskedtek. A készítményeket igény szerint küldték az ügyfeleiknek Franciaországba és az EU más tagállamába, többek között Szlovákiába is. Ilyen módon pedig legalább 8 millió eurós haszonra tettek szert.

(parameter)

Címkék: szteroid, rendőrség, krimi