A sztrájk miatt pénteken forgalmi fennakadásokra kell számítani Pozsonyban, a Rozsnyói utcán

2020. január 9. - 21:15 | Régió

Pénteken, azaz holnap a fuvarossztrájk miatt, csak az egyéni közlekedés számára lesz egy sáv járható a pozsonyi Rozsnyói (Rožňavská) utca városból kifelé vezető oldalán. Erről a pozsonyi rendőrség tájékoztatott a közösségi oldalán.

A sztrájk miatt pénteken forgalmi fennakadásokra kell számítani Pozsonyban, a Rozsnyói utcán
Fotó: a rendőrség Facebook-oldala

A rendőrség továbbá azt közölte, hogy az útlezárás körülbelül 10:00 órakor veszi kezdetét. „A szervezők teljesen lezárják a Rozsnyói utcát a városba vezető irányban. Az útszakasz csak a városi tömegközlekedés és a mentőegységek számára lesz járható” – közölte a rendőrség.

Egyúttal arra figyelmeztették a sofőröket, hogy a szervezők előzetes kijelentései alapján a sztrájk, illetve a Rozsnyói utca lezárása a hétvégén is eltart majd.

A fuvarozók január 7-én, kedden kezdtek sztrájkolni Pozsonyban, Kassán és Árvában (Orava). A Teherfuvarozók Szlovákiai Uniója (UNAS) azt közölte, hogy a sztrájkot az utolsó lehetőségnek tekintik, és a fuvarozók vállalkozói környezetének a drasztikus romlásáról beszélnek. Az unió azt várja a kormánytól, hogy 50 százalékkal csökkentse az útadót, illetve hogy függessze fel az útdíj beszedését, amíg nem jelölik ki az útdíjfizetési rendszer új üzemeltetőjét.

TASR