Születésnapi focicsemege, az évszázad meccse Felsőszeliben

2023. szeptember 27. - 07:09 | Sport

Bős után ezúttal Felsőszeliben zajlik futballünnep a labdadarúgó Szlovák Kupa (Slovnaft Cup) idei sorozatában.

Születésnapi focicsemege, az évszázad meccse Felsőszeliben
Ősszel a labdarúgó Szlovák Kupában három meccset nyert, a negyediken a DAC-ot fogadja a Felsőszeli/Tallós csapata (Fotó: Facebook)

A VI. ligában újoncnak számító mátyusföldiek, nevezetesen a Felsőszeli/Tallós együttese a kupasorozat szerdai negyeddöntőjében az élvonalbeli DAC-ot látja vendégül. A házigazdák által az évszázad mérkőzésének titulált összecsapás nem csupán focipárbaj lesz a javából, ugyanis az idén 90. születésnapját ünneplő Felsőszeli Futballklub vezetősége a rendezvény kapcsán méltatja az elmúlt kilenc évtized legfontosabb eseményeit, jutalmazza meg a futballpályán jeleskedő labdarúgókat, a sikerek hátterében munkálkodó edzőket, a klubéletben fontos szerepet vállaló tisztségviselőket, szervezőket.

Az erőviszonyok ismeretében a DAC toronymagas favoritként érkezik a helyszínre. A Nyugat-szlovákiai VI. liga Déli csoportjában újonc vendéglátók ősszel kiválóan szerepelnek, nyolc meccsből öt megnyertek, kétszer remiztek, egyszer pedig vereséggel zártak, 17 ponttal a tabella negyedik lépcsőfokán tanyáznak.

„Az előfordulótól kezdve, mi erre az összecsapásra összpontosítottunk. Kitűzött célunkat teljesítettük, tétmeccset játszunk a sárga-kékekkel. Számunkra ez a meccs jutalomjáték lesz a javából. Természetesen motiváltak, elszántak vagyunk. Nem az eredményen gondolkodunk, inkább arra fókuszálunk, hogy egyénenként és csapatként a tudásunk legjavát, a legjobb teljesítményt nyújtsuk. Igyekszünk megmutatni, hogy tudunk focizni. A zömmel pályafutásuk elején tartó futballistáink számára ez a találkozó óriási élmény lesz, hiszen most nem a lelátóról, hanem testközelből láthatják a sok kiválóságot. Mindent beleadunk. Hogy mire lesz ez elég, az holnap kiderül” – nyilatkozta az elvárásokról kedd délután a Paraméternek Johancsik Patrik, a felsőszeliek edzője.

Ami az előzményeket illeti, a felsőszeliek a Slovnaft Cup idei kiírásában eddig három ellenfelet, nevezetesen a Nyárasd (VI. liga), Nagyölved (III. liga) és a Párkány (V. liga) együttesét búcsúztatták.

Értesüléseink szerint az eddigi nézőcsúcs a IV. ligába, a Felsőszeli–Nádszeg bajnokn került krónikába, akkor 800 néző látta a mérkőzést. Nem vitás, ezúttal rekordot döntenek, a szervezők kétezer focikedvelőre számítanak a futballszeretéről nevezetes településen, ahol szeptemberben két korosztályos nemzetközi focitorna is zajlott.

A felfokozott érdeklődéssel várt találkozó délután 15.30 órakor kezdődik.

ái


VÁLASZTÁSI INTERJÚK: Új epizód minden nap 18:00-kor a Paraméteren - egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: