Szülővárosában nem kíváncsiak Rimaszombat világhírű őstehetségre

2017. január 17. - 11:52 | Régió

A gyér érdeklődés miatt elmarad Várady András rimaszombati koncertje - írja a gömörilap.sk.

Szülővárosában nem kíváncsiak Rimaszombat világhírű őstehetségre
Andreas Varady (Fotó: Facebook/AndreasVaradyMusic)

New York, Párizs, Berlin, Bécs, Pozsony - csak néhány azok közül a városok közül, ahol a 19 éves Várady András - vagy ahogy a szakmában és a rajongók által ismert, Andreas Várady - teltházas koncerteket adott az utóbbi években.

A gyerekkora óta őstehetségként számon tartott rimaszombati születésű srác, akit korábban az élő jazzlegenda, Quincy Jones menedzsel, január 20-án szülővárosában tartott volna családi koncertet - Radovan Tariška szaxofonistával kiegészülve basszusgitáron édesapja, a dobok mögött pedig öccse kísérte volna.

Azért csak "tartott volna", mivel a szervezők három nappal a koncert előtt közölték: a rendkívül gyér érdeklődés miatt a koncert elmarad.

"Azt a pletykát hallottam, hogy tízévesen úgy játszott, mint George Benson" - konferálta fel az akkor még csak 14 éves Andrást a 47. Montreaux Jazz Fesztiválon maga Quincy Jones.

András - akinél tehetségesebb és ismertebb személy aligha született valaha Rimaszombatban - családjával 2007-ben Írországba költözött. Életrajzában és interjúiban mindig hangsúlyozza, hogy magyar roma családból származik.

Legutóbb az Egyesült Államokban és Európában közösen turnézott példaképével, George Bensonnal.

A gyér érdeklődéssel Rimaszombat eme felállás koncertjére mondott jelképesen nemet:

(parameter)