Szünetelteti London–Kassa járatát a Ryanair

2019. augusztus 26. - 20:51 | Belföld

A téli időszakban szünetelteti London–Kassa járatát a Ryanair légitársaság. A járat utolsó gépe a tervek szerint október 26-án indul – olvasható a kassai repülőtér weboldalán. 

Szünetelteti London–Kassa járatát a Ryanair
Fotó: TASR

Az indoklásban az áll, hogy az intézkedés a légi közlekedésben beállt krízis következménye, amit a Boeing 737 MAX repülőgépek repülési tilalma idézett elő.

„Április óta hetente háromszor indult a járat. Azok az utasok, akik olyan dátumra vásároltak jegyet, amikor a járat szünetelni fog, kompenzációra jogosultak, ennek intézéséhez fel kell venniük a kapcsolatot a légitársasággal”

– közölte a Ryanair, hozzátéve, hogy továbbra is el lehet jutni repülővel Kassáról Londonba egy másik fapados légitársasággal, a Wizz Air-rel.

„A Ryanair 2020-ban az eredetileg tervezettnél ötmillióval kevesebb utasra számít. Ennek oka, hogy késik a Boeing 737 MAX repülőgépek átadása. Az eredeti terek szerint idén öt ilyen gépnek kellene lennie a légitársaság flottájában, 2020 nyarára pedig már 58-nak. A szállítások csökkenése vezetett a Ryanair járatainak felfüggesztéséhez” – tájékoztatott a kassai repülőtér, hozzátéve, hogy a Southend repülőtérről a kassai mellett a Dubrovnikba, Koppenhágába és Kolozsvárra közlekedő járatokat is felfüggesztik.

Michael Tmej, a kassa repülőtér ügyvezető igazgatója és igazgatótanácsának elnöke azt mondta, a Ryanair döntését tényként kell kezelni.

„Érezhető problémákat okoz a Boeing 737 MAX repülőgépek körüli gond és a fapados légitársaságok erős konkurenciaharca. A légi közlekedés turbulensen iparág, és minden válság a regionális repülőtereket érinti elsőként”

- magyarázta és hozzátette, a kassai repülőtér továbbra is a Ryanairrel és más légitársaságokkal fog együttműködni, olyan járatok indításáról tárgyalnak, amelyekre hosszú távon igény van. Ide tartozik egyebek között Dublin és számos Észak-Anglia város.

A repülőtér vezetése szerint a Kassáról járatokat indító társaságok portfóliója megfelelő és sokrétű. „Az Austrian Airlines, a LOT Polish Airlines, a České aerolínie, az Eurowings és a Wizz Air is indít innen gépeket” – zárta az igazgató.

TASR

Címkék: Ryanair, London–Kassa