A táborlátogatáshoz igazolás kell a gyermek egészségi alkalmasságáról

2022. július 4. - 17:14 | Belföld

A táborlátogatáshoz igazolni kell a gyermek egészségi alkalmasságát. Az igazolást a gyermekorvosnak kell aláírnia legkorábban egy hónappal a táborlátogatás előtt. Ez a Ján Mikas tiszti főorvos által kiadott rendeletből következik.

A táborlátogatáshoz igazolás kell a gyermek egészségi alkalmasságáról
Ján Mikas (TASR)

„Nincs teljesen rendben, ha a szülők azzal mennek a körzeti orvosukhoz, hogy csak egy, a táborlátogatáshoz szükséges papírt szeretnének aláíratni” – közölte Jozef Serafín, a késmárki kórház gyermekorvosa. Mint elmondta, egy szakvizsgálatról van szó, melynek során az orvos megállapítja, hogy a gyermeknek nincs-e valamilyen fertőző betegsége, esetleg más egészségi problémája. Ha a gyermek gyógyszert szed, vagy az állapota nem teszi lehetővé a nagyobb terhelést, akkor ezeket az információkat is tartalmaznia kell az igazolásnak.

A gyerek törvényes képviselőjének ezenkívül írásos nyilatkozattal kell igazolnia, hogy a gyermeknek nincs fertőző betegsége. A nyilatkozatot nem csak a gyermekeknek, de a tábor minden résztvevőjének fel kell mutatnia.

A tiszti főorvos rendelete olyan rendezvényekre vonatkozik, amelyeken legalább öt gyermek vagy 18 éven aluli fiatal vesz részt, legalább négy egymást követő napon. A táborok üzemeltetésével kapcsolatos aktuális feltételek péntektől (július 1.) vannak érvényben.

TASR