A Takáč-banda fejére és 18 másik tagjára csapott le a NAKA!

2019. október 28. - 12:50 | Belföld

Sajtóinformációk szerint a Takáč-bandához köthető személyekre csapott le a NAKA hétfőn Pozsony és Nagyszombat megye különböző pontjain.

A Takáč-banda fejére és 18 másik tagjára csapott le a NAKA!
Rendőrségi felvételek - további fotókért kattints!

"Az Apacs fedőnevű akció célja erőszakos bűncselekményekkel gyanúsítható szervezett bűnbanda tagjainak letartóztatása. Közelebbi információval akkor szolgálhat a rendőrség, amikor azt a nyomozás érdekei is megengedik" - közölték korábban.

A Nastope.sk portál viszont úgy értesült, hogy a fővárosi és környéki szervezett bűnözésben érdekelt Takáč-banda lehetett a célpont. Információink szerint 19 személyt vettek őrizetbe, köztük van a bűnszervezet fejének tartott Ľubomr Kudlička, illetve egyik magas beosztású maffiózója, Patrik Vidašič.

Ľubomr Kudlička

Az őrizetbe vett személyek ellen bűnszervezet létrehozása és működtetése, kényszerítés, zsarolás, illegális fegyverkezés, fegyverkereskedelem, közveszélyokozás, rongálás, testi sértés és egyéb bűntények ügyében indult eljárás.

A letartóztatottak között van egy ügyvéd is, aki a banda tagjait védte, őt többek között zsarolással és hamis tanúzásra való felbujtással gyanúsítják.

Délben a rendőrség is megerősítette, hogy a Takáč-banda 19 tagját csukták le.

A TASR hírügynökség összefoglalója alapján a Takáč-banda elsősorban a főváros ružinovi és ligetfalui városrészében, de a belvárosban is tevékenykedett a 90-es években. Mint afféle bűnszervezet, védelmi pénzek beszedésével, vendéglők és játéktermek működtetésével foglalkoztak. Később Pozsonyból Nagyszombatra és Nyitrára is kiterjesztették a tevékenységüket.

A banda Ján Takáčról kapta a nevét, akit 2003-ban gyilkoltak meg, nem sokkal később kivégezték a bűnszervezet két másik vezető emberét, Róbert Pált és Jozef Surovčíkot is, ezt követően vette át az irányítását Ľubomír Kudlička.

A Takáč-bandát a négy legerősebb pozsonyi bűnszervezet között tartják számon, a másik három a Sýkora-klán, a Piťo-banda és a Sloboda-banda.

(TASR/Nastope.sk)