Takaros kis csengettyűs recepciót adtak át a dunaszerdahelyi kórházban

2017. szeptember 7. - 17:22 | Régió

A páciensek tisztára úgy érezhetik magukat, mikor belépnek a kórház főbejáratán, mintha egy hotelbe érkeznének.

Takaros kis csengettyűs recepciót adtak át a dunaszerdahelyi kórházban
Fotók: Paraméter

Legalábbis akkor, ha balra néznek, mert ha jobbra néznek, ott még a régi büfé és talponálló fogad mindenkit. A tervek szerint a jövőben az egész vesztibült felújítják, de ne szaladjunk annyira előre, maradjunk annál, ami van. A recepció a Dôvera biztosító pénzügyi hozzájárulásával jött létre, amely ugyanúgy a Penta csoporthoz tartozik, mint a kórházat üzemeltető Svet zdravia társaság.

Tomáš Kráľ, a Svet zdravia hálózat szóvivője vezette fel a programot, mondván, azért gyűltünk itt ma össze, hogy átadjuk a hotel szintű standardot képviselő új recepciót.

Egy hotel recepciójára valóban emlékeztet a fényes beltere, a pulton elhelyezett csengettyű, és a recepciósok elegáns és pöpec egyenruhája okán.

A recepció teljeskörű információszolgáltatást nyújt majd a pácienseknek, és ahogy Bock Sylvia, a kórház egy hónappal ezelőtt kinevezett új igazgatónője is kifejtette, szeretnék, ha a páciensek első érintkezési pontja a kórházzal, ahová gyakran az egészségüket vagy az életüket féltve érkeznek, pozitív benyomást keltsen.

Martin Kultan, a Dôvera vezérigazgatója és Bock Sylvia, a kórház igazgatónője

"A recepció létesítése a páciensekkel szemben tett újabb pozitív lépés. Asszisztálunk nekik, eligazítjuk őket egy számukra ismeretlen környezetben, és biztosítjuk számukra azt az érzést, hogy már a megérkezésüktől kezdve foglalkozunk velük" - szögezte le.

A recepció a holnapi naptól kezdődően működik, reggel 7-től délután 15.30-ig.

Itt érdeklődhetünk bármilyen, a kórházzal vagy az egyes osztályokkal kapcsolatos információkról, a kórház standard és extra szolgáltatásairól és azok árairól, a kórházi ellátásról. Itt tehetünk panaszt és rendkívüli helyzet, például lopás vagy a kórházon belüli balesetről és tűzesetről, eltűnt és talált tárgyakról, végezetül pedig ugyanitt marad a röntgennel, CT-vel, mammográfiával és szonográfiával kapcsolatos recepció is.

Ugyancsak a Dôvera biztosító jóvoltából adták át az új luxusszobát a belgyógyászat női részlegén, amelyet a biztosító ügyfelei féláron vehetnek igénybe. Itt található például tévé, hűtő, és saját mellékhelyiség.

Martin Kultan, a Dôvera vezérigazgatója ezt kiegészítette azzal, hogy az új recepció létrehozása része annak az adósságtörlesztésnek, amely a szlovákiai egészségügynél felhalmozódott az elmúlt 20-30 évben. Mint mondta, jelenleg már számos kórházban folynak rekonstrukciós munkálatok. Ezt megelőzően hasonló koncepció alapján működő recepciót adtak már át Tőketerebesen, Iglón, Garamszentkereszten, Homonnán, Galántán, Rozsnyón és Varannóban.

(SzT)