Takesznak (is) köszönhetően a bajnoki címre legesélyesebbek közé avanzsírozott a Nádszeg

2020. október 23. - 21:47 | Sport

A kurtára sikeredett fociősz kellemes meglepetésének számít a Nádszeg alakulata, mely az idényben eddig lejátszott 10 bajnokin 22 pontot gyűjtött be, s a tabella éléről várja a folytatást.

Takesznak (is) köszönhetően a bajnoki címre legesélyesebbek közé avanzsírozott a Nádszeg
Fotó a riportalany archívumából

A nyugat-szlovákiai V. labdarúgóliga déli csoportjában a Molnár Krisztián edző vezette kollektíva volt a bajnoki évad első harmadának leggólerősebb alakulata: a mátyusföldiek 32 alkalommal találtak az ellenfelek kapujába. A gólgyártásban Juhos Nikolas (felvételünkön) jeleskedett, 14 találattal a góllista éllovasa. A legemlékezetesebb alakítását az 5. fordulóban, az egyházkarcsaiak elleni összecsapáson produkálta. Ezen a mérkőzésen hengereltek a nádszegiek, 10:0 arányban győzték le csallóközi ellenfelüket. A sokáig emlékezetes párharcon Juhos Nikolas mesterötössel került rivaldafénybe.

„Boldog vagyok, hiszen ehhez hasonló eredményességgel kevesen büszkélkedhetnek. Pályafutásom során ilyenre még nem volt példa, idén rekordokat döntögetek. Tegyem hozzá: ebben a társaknak is nagy érdemük van. Ők az előkészítésben, én az akciók befejezésében viszem a prímet. Ami az egyházkarcsaiak elleni találkozót illeti, klasszikus mesterhármassal kezdtem, a mérkőzés hajrájában pedig további két gólt lőttem. Egyébként a negyedik gólunk végérvényesen letörte ellenfelünket. Testőreim is voltak, de nem tudtak hatástalanítani. Találataim után az ellenfél edzője azt hajtogatta: ugye mondtam, hogy lépjetek oda neki” – fogalmazott a Takesz becenévre hallgató nádszegi gólzsák, aki tizennegyedik gólját a 10. fordulóban, a jányokiak elleni hazai erőpróbán büntetőből szerezte.

„Komolyan vettük az edzéseket, a mérkőzéseket. Jól felkészült edzőnk, jól képzett játékosokkal megtűzdelt keretünk van. Megérdemelten állunk az élen. Nagy kár, hogy ismét félbeszakadt a pontvadászat. Reméljük, nem ismétlődik meg a tavaszi forgatókönyv” – fűzte tovább a gondolatsort a listavezető gólfelelőse. Rákérdeztünk, vajon ebben a kérdőjelekkel tarkított időszakban miként tartja magát karban? „A járványügyi helyzet alakulására, a korlátozásokra, a tilalmakra való tekintettel szerintem az őszi idénynek befellegzett. Csapatként nem gyakorolunk. Ami engem illett, súlyzókkal erősítő gyakorlatokat végzek, futással igyekszem megőrizni az erőnlétemet. Arra viszont látok esélyt, hogy tavasszal folytathatjuk, befejezhetjük a bajnokságot. Célunk megőrizni a listavezető pozícióját. Terveink megvalósításában szeretnék meghatározó szerepet játszani.” – latolgatta az esélyeket a mátyusföldiek gólzsákja.

ái

Címkék: Nádszeg, régiófoci