Találkozót tartott a felvidéki BNI csoport Dunaszerdahelyen

2020. október 12. - 17:38 | Régió

Üzleti találkozót tartott a felvidéki BNI csoport Dunaszerdahelyen, ahol több mint ötven kis- és középvállalkozó kapott bemutatkozási lehetőséget.

Találkozót tartott a felvidéki BNI csoport Dunaszerdahelyen
A BEG Tech Institute felvételei - Továbbiakért kattints!

A BNI (Business Network International) üzleti hálózat a kis- és középvállalatokat egyesíti. Tagjai heti rendszerességgel összeülnek, hogy tapasztalatokat cseréljenek, s jobban megismerjék egymás tevékenységét, illetve ajánlások útján bővítik partnerhálózatukat. A BNI továbbá oktatási programokkal is rendelkezik, melyek a vállalkozókat hivatottak magasabb szintre emelni.

A BNI Szlovákiában két egységgel rendelkezik, az egyik székhelye Dunaszerdahely, a másiké pedig a főváros, Pozsony. A heti találkozókon kívül havonta egy nagyobb eseményre is sort kerítenek. Legutóbbi értekezletükön a dunaszerdahelyi csapat látta vendégül a pozsonyi csapatot. A találkozón több mint ötvenen vettek részt, mindannyian egy-egy rövid, 40 másodperces prezentációval mutatkoztak be.

A meeting fő előadását Lošonc Ottó, a BEG Tech Institute ügyvezető-igazgatója tartotta. Lošonc Ottó részletes tájékoztatást adott magáról, a családjáról, szakmai múltjáról és jelenéről, valamint céljairól egyaránt. Elmondta, hogy a Window Glass kutató-fejlesztő igazgatójaként részese egy olyan projektnek, melynek célja a szárítási technológia hatásfokának javítása. (A program pontos elnevezése: Termikus folyamatok kutatása a szerves anyagok nedvességtartalmának csökkentése során.) Egy négyéves projektről van szó, mely jelenleg a harmadik évében jár. Fő támogatója a Szlovák Oktatásügyi Minisztérium, együttműködő partnere a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem gépészmérnöki kara. Lošonc szót ejtett továbbá a társadalom ökológiai lábnyomának csökkentését megcélzó terveikről is.

„A prezentációm összeállításában nagy segítségemre volt Kiss Natália, Tóth Tímea és Katona Béla. Hálás vagyok a segítségükért, úgy hiszem, jó kis csapatot alkotunk” – tette hozzá.

A prezentációk végén lehetőség nyílt kérdezni, amit szép számban ki is használtak a jelenlévők. A hivatalos előadások után, némi harapnivaló mellett folytatták a társalgást.

(SzC)