„Talán sikerül lecsillapodni, és minden rendben lesz a koalícióban”

2019. október 23. - 11:56 | Belföld

Az a fontos, hogy a koalíció tovább működik, és a Koalíciós Tanács is össze fog ülni. Ezt kedden jelentette ki Erik Tomáš (Smer-SD) parlamenti képviselő Andrej Danko (SNS) házelnök nyilatkozatára reagálva. Utóbbi, miután a parlament nem fogadta el az SNS két javaslatát, kijelentette, hogy nem fog részt venni a Koalíciós Tanács ülésein.

„Talán sikerül lecsillapodni, és minden rendben lesz a koalícióban”
Fotó: TASR - archív

„Néha megnő a feszültség, de az a fontos, hogy a koalíció tovább működik” – fogalmazott Tomáš, hozzátéve: a Smer-SD támogatta az ominózus javaslatokat. A képviselő bízik benne, hogy a koalíció tevékenységét nem fogja befolyásolni az, hogy Dankót Tibor Bernaťák, az SNS frakcióelnöke fogja helyettesíteni a Koalíciós Tanács ülésein. „Danko úr állásfoglalása is bizonyítja, hogy a koalíció tovább működhet, hiszen a Koalíciós Tanács össze fog ülni. Remélem, hogy tisztázzák ezt az egészet”- fűzte hozzá.

Azt, hogy Danko kijelentette, nem fogják támogatni a Híd javaslatait, egyelőre nem akarta kommentálni.

„Talán sikerül lecsillapodni, és minden rendben lesz” – mondta.

A Smer-SD párt sajnálja a történteket. „A kormánykoalíciót három különböző párt alkotja. Sajnálattal értesültünk a kialakult helyzetről, és annak ellenére, hogy Danko úr ezt személyeskedésnek veszi, bízunk benne, hogy a két koalíciós partner közötti helyzet megoldódik” – olvasható a párt állásfoglalásában.

Andrej Danko, az SNS koalíciós párt elnöke a mai naptól nem vesz részt a Koalíciós Tanács ülésein. Ezt azután jelentette ki, hogy a parlament nem fogadta el az SNS két törvényjavaslatát. Az egyik a közbeszerzésről szólt, a másik pedig az idegenforgalmi és sportminisztérium létrehozásáról. A Híd képviselői mindkét szavazásnál tartózkodtak, amit Danko „hátba döfésnek”, árulásnak titulált. Bírálta Érsek Árpád (Híd) közlekedési minisztert is, azt állítva, hogy semmit nem tesz az idegenforgalomért. Hozzátette: az SNS mostantól nem fogja támogatni a Híd javaslatait.

Bugár Danko nyilatkozatára reagálva kijelentette: a Most-Híd előre jelezte, hogy nem fogja támogatni az SNS három törvényjavaslatát. Hozzátette: a karrierje során egyszer sem találkozott olyasmivel, hogy egy minisztérium létrehozásáról képviselői javaslatot nyújtottak volna be, ráadásul pár hónappal a választások előtt.


(TASR)