Tallinban Orbán Viktort hitlerbajusszal, horogkereszttel ábrázoló plakáttal takarták le a magyar nagykövetség épületét (is)!

2022. szeptember 22. - 15:21 | Külföld

Tallinban, az észt fővárosban több közterén megjelentek plakátok, amelyeken Orbán Viktort hitlerbajusszal, a homlokán vörös horogkereszttel ábrázolják – tudta meg a Reditt egyik felhasználójától az rtl.hu.

Tallinban Orbán Viktort hitlerbajusszal, horogkereszttel ábrázoló plakáttal takarták le a magyar nagykövetség épületét (is)!
Fotók: Reditt

A magyar nagykövetség épületére kihelyezett magyar címert is letakarták egy ilyen plakáttal.

A képhez üzenetet is írtak, a Human Rights Watch weboldalára irányítva az olvasókat. A miniszterelnököt tévesen elnöknek nevező szöveget teljes terjedelemben közöljük:

„Ez Orbán Viktor, Magyaroroszág elnöke. Szereti Ukrajna orosz invázióját, mivel szereti a halott ukránokat. Engedélyezte egy orosz nukleáris erőmű telepítését az országában. Magyarország kollaborál Oroszországgal, és nem szabadna az EU tagjának lennie. Kérjük mutasd meg észt becsületedet, és mondd meg Magyarországnak, hogy nem vásárolhat tovább orosz energiát, amit az ukrán nép véréből finanszíroznak.“

Az rtl.hu megkereste a magyar Külügyminisztériumot és a tallini magyar nagykövetséget azzal a kérdéssel, hogy terveznek-e feljelentést tenni a képek miatt.

Ha választ kapnak, közöljük.

VIArtl.hu