Tanácskoztak és pihentek az egészségkárosultak

Csallóközi és mátyusföldi egészségkárosultak tartottak szakmai kerekasztal-beszélgetést Duchonkán. Előbbieket a nagypakaiak, illetve a nagymegyeriek, utóbbiakat a galántaiak képviselték.

A résztvevők egy csoportja (Fotó: Képarchívum)

A háromnapos találkozót Nagy Zoltán, az Egészségkárosultak Szövetsége galántai járási tanácsának elnöke, s egyben az országos szervezet vezetőségi tagja kezdeményezte, és irányította a foglalkozásokat. Az érintettek az egészségkárosultak jogairól, a középületek és járdák akadálymentesítésének fontosságáról, a szociális törvények gyakorlati alkalmazásáról, a rokkantnyugdíjasok munkalehetöségeiröl és a kompenzációs lehetőségekről fogalmazták meg véleményüket.

„Az eszmecseréken nagyon sok és hasznos információhoz jutottunk. Egészségmegőrző programunk keretében Áhi jóga-gyakorlatokon vettük részt, sportoltunk a panzió játéktermében, és megismerkedtünk Duchonka nevezetességeivel is. Búcsúeste a szeredi egészségkárosultak zenekara szórakoztatott bennünket“ – mondta el a Paraméternek Sárközi Tibor, a nagypakai alapszervezet elnöke.

(lel)

augusztus 13. - 14:53
Hova tűnt Marin Ljubičič?
Kellemetlen incidens vet árnyékot az új szezonban remekül teljesítő DAC szereplésére.